Menu
 

Artikkelit

UNESCON päätöslauselma kieltää juutalaisten yhteyden pyhiin paikkoihin

Olemme äärimmäisen tyrmistyneitä, että UNESCO on jälleen kerran hyväksynyt törkeän päätöslauselman, joka kieltää juutalaisten yhteyden Jerusalemin ja Israelin pyhiin paikkoihin, mukaan lukien Temppelivuoreen.


Sponsoroi Etiopian juutalaisen muutto Israeliin

Israelin valtion itsenäistymisen jälkeen yli kolme miljoonaa juutalaista on muuttanut Israeliin. Viimeisten seitsemän vuosikymmenen kuluessa on nähty kaksi erityisen suurta muuttoaaltoa, ensimmäinen heti Israelin itsenäistymisen jälkeen ja toinen Neuvostoliiton hajoamisen aikoihin. Viimeisten vuosien aikana muuttoliike on ollut jälleen kasvussa. Vuonna 2015 Israeliin asettui yli 30 000 maahanmuuttajaa. Tämä on korkein luku 12 vuoteen. Maahanmuuttoa tapahtuu eri puolilta maailmaa, myös Afrikasta, josta Israelin valtio on äskettäin päättänyt saattaa Israeliin viimeiset 9 000 Etiopian juutalaista. Olemme erityisen ilahtuneita, että kristillinen suurlähetystö saa olla mukana tässä operaatiossa.

Haifa-kodin asukkaat tapasivat pääministeri Netanjahun ja presidentti Rivlinin

Holokaustin kansainvälistä muistopäivää vietetään joka vuosi tammikuun 27. päivä. Tuona päivänä vuonna 1945 Neuvostoliiton armeija vapautti natsien suurimman kuolemanleirin Auscwitz-Birkenaun.Holokaustin kokeneille Haifa-kodin asukkaille muistojuhla oli tänä vuonna aivan erityinen, sillä he tapasivat Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun ja presidentti Reuven Rivlinin.


Viisitoista Haifa-kodin asukasta ja ICEJ:n sosiaalisen työn johtaja Nicole Yoder tapasivat Netanjahun tämän Tel Avivin toimistossa muistopäivän aattona 26. tammikuuta. Haifa-kodin asukkaat olivat enemmän kuin innoissaan tapaamisesta. Monet heistä sanoivat, etteivät he villeimmissä unelmissaankaan olisi osanneet kuvitella, että heille tarjoutuisi mahdollisuus tavata Israelin pääministeri.


Pääministeri osoitti suurta kunnioitusta vieraitaan kohtaan ja totesi, hänelle oli suuri etuoikeus tavata ihmisiä, jotka ovat tehneet niin paljon juutalaisen valtion rakentamiseksi. Netanjahu kuunteli tarkkaavaisesti jokaisen selviytyjän kertomuksen ja hänen kasvoiltaan näkyi syvä kunnioitus heitä kohtaan. Hän sanoi myös, kuinka heidät nähdessään hänestä tuntuu enemmän kuin koskaan, että juutalainen kansa elää.

Shanghain juutalaiset

Juutalaiset Shanghaissa 138 vuotta

Israelilaisten tuotteiden EU-merkinnät – edistävätkö ne Lähi-idän rauhanprosessia?

Keskiviikkona 2. joulukuuta 2015 Jerusalemin kansainvälinen kristillinen suurlähetystö (ICEJ) piti symposiumin Euroopan parlamentissa Brysselissä, aiheenaan "The Economic Wall of the EU Labelling Directive” (EU:n merkintädirektiivin taloudellinen muuri).

Calev Myersin kirjoitus

Monet ovat kyselleet minulta nykyisestä juutalaisten ja muslimien välisestä väkivaltaisesta tilanteesta Israelissa. Miksi tällaista tapahtuu? Onko tämä uuden kansannousun, intifadan alku? Olisiko tämä ollut vältettävissä? Onko turistien riskialtista tulla Israeliin?

Neve Galimin rakennusprojekti

Ashdodin kaupungissa sijaitseva Neve Galimin lastenkoti on ollut monelle suomalaiselle rakas avustuskohde. Lastenkotiin tulevat lapset ovat kokeneet kaikkea sitä järkyttävää, mitä nyky-yhteiskuntamme eri puolilla maailmaa tarjoaa; avioeroja, hyväksikäyttöä, hylkäämistä, henkistä epätasapainoa, huumausaineita. Lastenkoti muodostuu seitsemästä perheyksiköstä, joissa huoltajapariskunta huolehtii omien biologisten lastensa ohella 12 lastenkodin lapsesta.

Jesaja 62 -rukouskirje

”Sillä me emme tiedä, mitä meidän pitää rukoileman, niin kuin rukoilla tulisi…” (Room. 8:26)

On melko merkille pantavaa, että aikaisemmissa luvuissa ja jakeissa Paavali yli kymmenen kertaa rohkeasti väittää, ”minä tiedän”, ”me tiedämme” ja ”sinä tiedät” viitatessaan useisiin opetuksiin. Mutta sitten hän puhuu yhdestä asiasta, josta Rooman seurakunta oli tietämätön, nimittäin rukouksesta: ”Sillä me emme tiedä, mitä meidän pitää rukoileman, niin kuin rukoilla tulisi…”

ICEJn sosiaalinen avustustyö tuo toivoa Gazan rajan yhteisöille

ICEJ:n sosiaalisen avustustyön tiimi vieraili hiljattain Sderotissa, pienessä israelilaisessa yhteisössä, joka sijaitsee aivan Hamasin valtaaman Gazan rajan tuntumassa. Sderotiin on ammuttu tuhansia raketteja vuodesta 2005 lähtien sen jälkeen, kun Israel vapautti alueen.

Espanjan uusi laki myöntää paluuoikeuden juutalaisille

Espanjan hallitus on hyväksynyt lain, joka myöntää kansalaisuuden niiden juutalaisten jälkeläisille, jotka karkotettiin maasta vuonna 1492.