Menu
 

Perheet kärsivät Temppelivuoren terrori-iskusta

     17.8.2017 | uutiset
ICEJ-uutiset 17.8.2017

ICEJ:n sosiaalinen avustustyö vastaa avuntarpeeseen

Jerusalemissa sattui viime kuussa terrori-isku, jossa kuoli kaksi israelilaista poliisia. Hyökkääjät olivat onnistuneet salakuljettamaan aseita Temppelivuorelle ja ampuivat poliisit lähietäisyydeltä. Poliisi on joutunut vahvistamaan joukkojaan, jotta tilanne ja levottomuudet eivät riistäydy käsistä hyökkäyksen jälkeen. Vapaaehtoisia, joihin lukeutuu myös eliittijoukkoja, on kutsuttu valvomaan Jerusalemin Vanhaakaupunkia. Vapaaehtoisten avulla Temppelivuorta ympäröivät asuinalueet on saatu pidettyä rauhallisina ja turvallisina.

Poliisin vapaaehtoisten päätavoite on, että kaupungissa on näkyvästi esillä turvallisuusvalvonta, joka estää tilanteita eskaloitumasta. He tarvitsevat suojaavia varusteita, kuten suojaliivejä, jotka pysäyttävät luotien lisäksi myös veitseniskut. Vapaaehtoiset riskeeraavat elämänsä auttaessaan poliisia. Yksi vapaaehtoisista terrorisminvastaisessa yksikössä on pyytänyt kiireisesti apua ICEJ:ltä: ”Tarvitsemme kipeästi 35 suojaliiviä. Emme muuten voi mennä partioimaan.”

Temppelivuoren isku jätti jälkeensä surevia perheitä, jotka menettivät läheisiään. Haiel Sitawe, 30, oli aviomies ja kolmeviikkoisen vauvan isä. Haielin vaimo jäi leskeksi ja hänestä tuli perheen ainoa elättäjä. ICEJ:n sosiaalinen avustustyö haluaa auttaa nuorta leskeä ja äitiä hankkimalla tarvikkeita vauvalle, kodinkoneita ja tietokoneen, jotta hän voi käydä koulun loppuun.

ICEJ:n sosiaalinen avustustyö on paikan päällä Israelissa viemässä elintärkeää apua ja lohdutusta israelilaisille kriisiaikoina. Sosiaaliselle avustustyölle osoitettu lahjasi voi auttaa pelastamaan ihmiselämiä, kun annamme suojavarusteita turvallisuushenkilöstölle ja autamme rakkaitaan menettäneitä perheitä. Lahjoita tänään ja anna Israelin tietää, että se ei ole yksin!

Lahjoita