Menu
 

ICEJ auttaa maastopalojen uhreja Israelissa

     2016 | uutiset

Israel on saanut viime päivinä riehuneet maastopalot hallintaansa, mutta sadat perheet ovat vasta nyt alkaneet käsittää, että he ovat menettäneet kotinsa ja omaisuutensa. Sadat maastopalot levisivät kulovalkean tavoin kuivassa ja tuulisessa Israelissa. Useat Haifassa olleet tulipalot olivat tahallaan sytytettyjä ja lähes 490 perhettä on jäänyt siellä kodittomaksi. Tämän lisäksi myös muualla Israelissa noin 230:n perheen kodit ovat tuhoutuneet pahasti. Nämä ihmiset tarvitsevat epätoivoisesti apua.

Israelin hallitus on luvannut avustaa näitä perheitä, mutta avun perille pääsemisessä menee aikaa. Ihmisillä on kiireellisiä tarpeita ja me haluamme auttaa heitä. Haifassa sijaitsevassa, ICEJ:n tukemassa Haifa-kodissa majoittui ja ruokaili useita vanhuksia, jotka evakuoitiin sinne. Monet evakuoiduista vanhuksista ovat pyytäneet apua huonekalujen, vaatteiden, liinavaatteiden ja muiden taloustavaroiden hankkimista varten.

Tällä viikolla olemme lahjoittaneet kymmeniä sänkyjä ja jääkaappeja erittäin kiitollisille perheille. Hankimme myös 25 happilaitetta ja muita lääkinnällisiä tarvikkeita, joita osa vanhuksista kiperästi tarvitsee. Lisäksi ICEJ:n sosiaalisen avustustyön tiimi on vieraillut tiistaina Haifassa useiden paenneiden perheiden luona ja lahjoittanut heille 150 peittoa.

Juutalaistoimisto on pyytänyt apuamme, jotta voisimme tarjota 1 000 dollarin avustuksen jokaiselle kotinsa menettäneelle perheelle. Näillä rahoilla perheiden olisi mahdollista hankkia kaikista välttämättömimpiä tarvikkeita ennen Israelin hallitukselta saapuvia avustuksia. Haluamme avustaa vähintään 20 koditonta perhettä tällä tavalla. Tiedämme, että olisimme itsekin äärimmäisen kiitollisia vastaavanlaisesta avusta.

Haluan kiittää jokaista, joka on jo osallistunut tähän keräykseen. Lähetättehän edelleen lahjanne, jotta voimme auttaa näitä hädässä olevia perheitä.

Kiitos, että olette jälleen kerran avanneet sydämenne Israelille!

Viite: 980 001323
Tilinumero: FI29 5092 0920 2944 34


Jürgen Bühler
ICEJ:n kansainvälinen toiminnanjohtaja