Menu
 

Alija Venäjältä lisääntynyt voimakkaasti

     8.8.2019 | uutiset

Maahanmuutto Israeliin on kasvanut yli neljänneksen tämän vuoden ensimmäisen puolen vuoden aikana. Nousu johtuu lähes yksistään Venäjältä tapahtuvan muuton ansiosta, kertovat Juutalaistoimiston tilastot. Vuonna 2018 maahanmuutto lisääntyi vain 5 %.

Venäjältä Israeliin muuttaneiden lukumäärä nousi noin 73 % tammikuun ja kesäkuun välisenä aikana, ja se kompensoi hyvin sitä, että monista muista maista muuttajien määrät ovat vähentyneet huomattavan paljon, erityisesti Ranskasta ja Yhdysvalloista. Venäjän juutalaiset muodostavat yli puolet (51 %) kaikista uusista maahanmuuttajista.

Tilastot kertovat, että ensimmäisen puolen vuoden aikana Israeliin muutti 16 019 juutalaista joka puolelta maailmaa, mikä on 28 % enemmän kuin vuonna 2018. Tähän sisältyy myös 616 Etiopiasta muuttanutta juutalaista. Myös Ukrainasta on muuttanut huomattava määrä juutalaisia. Juutalaistoimiston mukaan sieltä on tammikuun ja kesäkuun välisenä aikana muuttanut 3 005 juutalaista, mikä on 6 % enemmän viime vuoden samaan ajanjaksoon verrattuna.

Lähde: Haaretz 1.8.2019
Kuva: Jerusalemin Juutalaistoimisto