Menu
 

Armeija tuhonnut Hizbollahin terroritunneleita Israeliin

     6.12.2018 | uutiset

Israelin puolustusvoimat käynnisti tämän viikon alussa Operaatio pohjoisen suojan, jossa tuhotaan Hizbollahin rakentamia hyökkäystunneleita. Tunneleita on rakennettu Israelin pohjoiselle rajalle ja ne ovat aiheuttaneet israelilaisille välittömän uhan ja siten loukanneet Israelin suvereenisuutta.

Operaation tarkoituksena on paljastaa ja tuhota kaikki Hizbollahin rakentamat tunnelit, jotka ovat Israelin rajojen sisäpuolella. Operaatio toteutetaan ”sinisellä linjalla”, mikä on nimi kansainväliselle tilapäiselle rajalle Israelin ja Libanonin välisellä raja-alueella. Alue sijaitsee kuitenkin Israelin puolella.

Vaikka Israelin joukot ovat valmistautuneet mahdollisiin yhteenottoihin ja tilanteen eskaloitumiseen, ei pohjoisen asukkaille ole annettu mitään erityisohjeistusta.

”Meillä on täysi kontrolli tässä tilanteessa ja aiomme poistaa Hizbollahin aiheuttaman maanalaisen uhan pohjoiselta rajalta”, sanoi puolustusvoiminen puhemies.

Mahdollisten maahyökkäysten varalta Israel on alkanut rakentaa esteitä, kuten keinotekoisia kallioita ja korkeaa betoniseinämää Libanonin rajalle.

Lähde: The Jerusalem Post 4.12.2018