Menu
 

Ensimmäinen uusi ryhmä Etiopian juutalaisia saapui Israeliin

     7.2.2019 | uutiset

Israelin hallitus teki marraskuussa 2015 päätöksen, että loput 9 000 Etiopian juutalaista saa muuttaa Israeliin tulevien vuosien aikana. Vuoden 2017 loppuun mennessä Israeliin oli muuttanut jo noin 1 300 Etiopian juutalaista, mutta lähes 8 000 odotti edelleen muuttolupaa Etiopiassa. Viime vuoden lokakuussa Israelin hallitus päätti, että vuonna 2019 Israeliin lennätetään tuhat Etiopian juutalaista.

Helmikuun aikana Israeliin saapuu 300 etiopialaista ja ensimmäinen 80 hengen ryhmä saapui Israeliin maanantaina. Israelin Juutalaistoimiston puheenjohtaja Isaac Herzog otti uudet maahanmuuttajat vastaan ja heille jaettiin henkilöllisyystodistukset. Seuraavaksi etiopialaiset jatkoivat matkaansa tervetuloaulaan, jossa sukulaiset ja ICEJ:n henkilökunta ottivat heidät iloiten vastaan.

Tämän jälkeen maahanmuuttajat siirtyivät Juutalaistoimiston ylläpitämiin vastaanottokeskuksiin ympäri Israelia, ja maahanmuuttoministeriön avustuksella he voivat aloittaa uuden elämänsä Israelissa.

Jerusalemin kansainvälinen kristillinen suurlähetystö on lupautunut lahjoittamaan noin miljoona euroa näiden tuhannen Etiopian juutalaisen paluumuuttoa varten tämän vuoden aikana. Tähän mennessä ICEJ on lahjoittanut varat helmikuussa saapuville 300 paluumuuttajalle.

Lähde: The Jerusalem Post 3.2.2019


Nainen piteli käsissään ruusukimppua ja ilmapalloa, ja sanoi ICEJ:n henkilökunnalle: “Äitini tulee tällä lennolla. En ole nähnyt häntä 20 vuoteen. Kun heräsin tänä aamuna, en osannut ajatella mitään muuta kuin, että saan halata häntä.”

Etiopialainen mies sanoi: “Odotan veljeäni, jota en ole nähnyt 38 vuoteen. Odottaminen on ollut vaikeaa. Olemme huolissamme, koska jotkut heistä ovat todella vanhoja ja haluamme nähdä heidät ennen kuin he kuolevat."