Menu
 

Erilainen kauneuskilpailu

     2016 | uutiset
Tällaista tapahtuu vain Israelissa: kauneuskilpailu, jossa kilpailijat ovat holokaustista selvinneitä naisia. Kilpailu järjestetään joka vuosi, koska sillä halutaan juhlistaa niiden naisten elämää ja saavutuksia, jotka ovat selvinneet holokaustista sekä tuoda holokausti median tietoisuuteen. Naisten kasvoilla näkyvä ilo tuo hymyn kenen tahansa kasvoille!

Neljätoista naista oli pukeutunut hyvin elegantisti ja he olivat kaunistautuneet, kun he astelivat pitkin punaista mattoa holokaustista selvinneiden kauneuskilpailussa Haifassa. Koska nämä naiset joutuivat elämänsä varhaisina vuosina kokemaan holokaustin kauhut, halutaan heille nyt 80-90 -vuotiaina antaa mahdollisuus kokea hieman glamouria ja huomiota.

”Tänään nämä holokaustista selvinneet naiset saavat kokea jotakin sellaista, joka varastettiin heiltä heidän nuoruudessaan”,
 sanoi David Parsons ICEJ:stä. ”Haluamme antaa heille tänä iltana takaisin jotakin, josta he voivat nauttia.”

Voittaja, Anna Grinis, oli vain 4-vuotias, kun hän pelastui varmalta kuolemalta. Toinen maailmansota puhkesi hänen ollessaan vain kahden päivän ikäinen ja hän joutui pakenemaan natseja äitinsä kanssa. Selviydyttyään yhdestä maailman historian kamalimmasta koettelemuksesta hän ja nämä muut kilpailijat ansaitsevat sen, että saavat nyt seistä punaisella matolla omana kauniina itsenään.

Sara Netanjahu
, pääministeri Netanjahun vaimo, osallistui tilaisuuteen ja sanoi kruunajaistilaisuudessa: ”Te kaikki olette kestäneet historian synkimmän ajanjakson ja kaikesta huolimatta te valitsitte elämän. Valitsitte kasvattaa perheitä, työskennellä, olla luovia ja jatkaa elämää. Te voititte.”