Menu
 

Exodus- ja alijatyö

Exodus- ja alijatyössä autamme juutalaisia palaamaan kotiinJumala lupasi, että Hän tuo juutalaiset takaisin esi-isiensä maahan Israeliin. ICEJ kutsuu sinut olemaan osa tätä ihmettä ja profetian täyttymystä. ICEJ on auttanut yli 150 000 juutalaista palaamaan kotiin ja olemme auttaneet useita myös aloittamaan uuden elämän Israelissa. Vuosien aikana tuhansia juutalaisia on autettu Israeliin - monia jopa Siperian perukoilta asti.

Autamme Suomen osastona erityisesti entisen Neuvostoliiton alueelta muuttavia juutalaisia heidän matkallaan Israeliin. ICEJ:n Suomen osasto tekee exodustyötä lisäksi muun muassa Pietarin alueella, Valko-Venäjällä, Baltian maissa ja Uzbekistanissa. Suomen ICEJ hoitaa kauttakulkijoiden majoituksia, kuljetuksia ja lentoja.

Israelissa autamme maahanmuuttajia sopeutumaan uuteen yhteiskuntaan.

Voit olla mukana exodus- ja alijatyössä lahjoittamalla:

Viitenumero 9800 03004
PankkiyhteystiedotSponsoroi Etiopian juutalaisen muutto IsraeliinIsraelin valtio on päättänyt tuoda Israeliin viimeiset 9 000 Etiopian juutalaista. Olemme erityisen ilahtuneita, että kristillinen suurlähetystö saa olla mukana tässä operaatiossa.

Operaatio Israelin kallio, joka aloitettiin vuoden 2020 joulukuussa päämääränä tuoda 2 000 Etiopian juutalaista Israeliin, saatiin päätökseen maaliskuussa 2021, kun viimeiset 300 juutalaista saapuivat Israeliin. ICEJ maksoi kaikkiaan 502 muuttajan lennot, eli noin neljäsosan.

Moni Etiopian juutalainen on odottanut jo 20 vuotta pääsyä Israeliin. Prosessi on ollut hidas ja Etiopiassa odottavien juutalaisten tilanne on huonontunut monien syiden vuoksi:

1. Aliravitsemus: Etiopia on kärsinyt pitkään kestäneestä kuivuudesta, joka on vaikuttanut koko maahan. Useat järjestöt ovat auttaneet heitä, mukaan lukien ICEJ, mutta monet ovat aliravittuja ja heidät olisi siirrettävä turvallisempaan ympäristöön.

2. Koronavirus: Afrikka on hyvin pitkälti säästynyt koronavirukselta, mutta se on iskenyt voimakkaasti Etiopiaan.

3. Kulkusirkat: Tälläkin hetkellä suuret kulkusirkkaparvet ovat vitsauksena Etiopiassa ja Itä-Afrikassa.

4. Sisällissota: Viimeisimpien raporttien mukaan Etiopiassa on puhjennut sisällissota hallituksen ja kapinallisjoukkojen välillä.

Tämä alijatehtävä ei siis ole pelkästään historiallinen ja profetaalinen, vaan se on myös humanitaarinen. Yhden Etiopian juutalaisen muuton kustannukset ovat noin 800 euroa.

Voit avustaa erityisesti Etiopian juutalaisten paluumuuttoa lahjoittamalla:

Viitenumero 750 703107
Pankkiyhteystiedot