Menu
 

Exodus- ja alijatyö

Exodus- ja alijatyössä autamme juutalaisia palaamaan kotiinJumala lupasi, että Hän tuo juutalaiset takaisin esi-isiensä maahan Israeliin. ICEJ kutsuu sinut olemaan osa tätä ihmettä ja profetian täyttymystä. ICEJ on auttanut yli 150 000 juutalaista palaamaan kotiin ja olemme auttaneet useita myös aloittamaan uuden elämän Israelissa. Vuosien aikana tuhansia juutalaisia on autettu Israeliin - monia jopa Siperian perukoilta asti.

Lentolippujen sponsoroimisen lisäksi ICEJ kulkee juutalaisten rinnalla sekä muuttoa ennen että sen jälkeen. Alijaan valmistaudutaan tarjoamalla alijaleirejä, seminaareja ja heprean kursseja sekä avustamalla matkustusasiakirjoissa ja muissa valmisteluissa. Israeliin saavuttaessa ICEJ auttaa uuteen kotimaahan sopeutumisessa sekä erilaisissa välittömissä kuluissa, joita esimerkiksi koronakaranteeni aiheuttaa.

Autamme Suomen osastona erityisesti entisen Neuvostoliiton alueelta muuttavia juutalaisia heidän matkallaan Israeliin. ICEJ:n Suomen osasto tekee exodustyötä lisäksi muun muassa Pietarin alueella, Valko-Venäjällä, Baltian maissa ja Uzbekistanissa. Suomen ICEJ hoitaa kauttakulkijoiden majoituksia, kuljetuksia ja lentoja.

Israelissa autamme maahanmuuttajia sopeutumaan uuteen yhteiskuntaan.

Exodustyön tilanne juuri nyt

ICEJ on avustanut vuonna 2021 yhteensä lähes 4 000 juutalaista paluumuuttajaa saavuttamaan Luvatun maan. Se tarkoittaa noin kymmentä juutalaista joka päivä! Määrä on noin 13 prosenttia kaikista vuonna 2021 alijan tehneistä 27 000:sta juutalaisesta.

Vuoden 2021 aikana ICEJ on avustanut juutalaisia paluumuuttoon yli 20 maasta, kuten Etiopiasta, Venäjältä, Kazakstanista, Etelä-Afrikasta, Ranskasta, Yhdysvalloista, Kanadasta sekä Intiasta. 

Vuoden vaihtuessa ICEJ:n alijatyön kiireellisimpänä haasteena on 3 000 Etiopian juutalaisen lennättäminen Israeliin maan pahenevan sisällissodan keskeltä. Israelin hallitus teki joulukuun 2021 alussa päätöksen Etiopian juutalaisten pikaisesta evakuoinnista Israeliin lähiviikkoina. ICEJ on sitoutunut osallistumaan evakuointilentoihin sponsoroimalla vähintään 200 Etiopian juutalaisen lennot. ICEJ:n tuki kattaa lento- ja matkustuskulut, minkä lisäksi ICEJ avustaa maahanmuuttajien sopeuttamisessa israelilaiseen elämään ja yhteiskuntaan. He saapuvat hätäapulennoilla sodan runtemelasta Etiopiasta.

Yhden juutalaisen lennot maksavat noin 800 euroa.

Voit olla mukana exodus- ja alijatyössä lahjoittamalla:

Viitenumero 9800 03004
PankkiyhteystiedotSponsoroi Etiopian juutalaisen muutto IsraeliinIsraelin valtio on päättänyt tuoda Israeliin viimeiset 9 000 Etiopian juutalaista. Olemme erityisen ilahtuneita, että kristillinen suurlähetystö saa olla mukana tässä operaatiossa.

Operaatio Israelin kallio, joka aloitettiin vuoden 2020 joulukuussa päämääränä tuoda 2 000 Etiopian juutalaista Israeliin, saatiin päätökseen maaliskuussa 2021, kun viimeiset 300 juutalaista saapuivat Israeliin. ICEJ maksoi kaikkiaan 502 muuttajan lennot, eli noin neljäsosan.

Moni Etiopian juutalainen on odottanut jo 20 vuotta pääsyä Israeliin. Prosessi on ollut hidas ja Etiopiassa odottavien juutalaisten tilanne on huonontunut monien syiden vuoksi:

1. Aliravitsemus: Etiopia on kärsinyt pitkään kestäneestä kuivuudesta, joka on vaikuttanut koko maahan. Useat järjestöt ovat auttaneet heitä, mukaan lukien ICEJ, mutta monet ovat aliravittuja ja heidät olisi siirrettävä turvallisempaan ympäristöön.

2. Koronavirus: Afrikka on hyvin pitkälti säästynyt koronavirukselta, mutta se on iskenyt voimakkaasti Etiopiaan.

3. Kulkusirkat: Tälläkin hetkellä suuret kulkusirkkaparvet ovat vitsauksena Etiopiassa ja Itä-Afrikassa.

4. Sisällissota: Etiopiassa on meneillään sisällissota hallituksen ja kapinallisjoukkojen välillä.

Tämä alijatehtävä ei siis ole pelkästään historiallinen ja profetaalinen, vaan se on myös humanitaarinen. Yhden Etiopian juutalaisen muuton kustannukset ovat noin 800 euroa.

Voit avustaa erityisesti Etiopian juutalaisten paluumuuttoa lahjoittamalla:

Viitenumero 750 703107
Pankkiyhteystiedot