Menu
 

Halperinin perheen tarina toivosta

     2016 | uutiset
ICEJ:n sosiaalityöntekijät Nicole Yoder ja Yudit Setz vierailivat hiljattain Halperinin perheen luona. Tämä perhe on yksi niistä perheistä, joiden talo paloi Israelissa riehuneiden tulipalojen vuoksi. Orit, hänen miehensä Ohad ja suurin osa heidän seitsemästä lapsestaan olivat paikalla, kun Nicole ja Yudit vierailivat heidän luonaan. Heidän kotinsa näytti järkyttävältä – koko toinen kerros ja katto olivat palaneet ja sen lisäksi piha ja kuisti olivat kärventyneet. Suuri joukko ihmisiä oli paikalla keräämässä kokoon romua ja jätettä talon ympäristöstä.

Orit otti heidät vastaan lämmin hymy kasvoillaan ja silmät loistaen. Aluksi hän luuli heidän tulleen paikalle osoittamaan solidaarisuutta ja hän kiitti heitä lämpimästi. Kun hän sai kuulla, että heillä oli hänelle myös rahalahja mukanaan, hän oli yllättynyt ja hyvin kiitollinen. Orit alkoi kertoa öisen tulipalon pelottavista tapahtumista. Hän oli ollut miehensä, seitsemän lapsensa ja kahden lapsenlapsensa kanssa nukkumassa, kun hän yhtäkkiä heräsi savun hajuun. Hän herätti miehensä, joka luuli ensin, että haju tuli jonkun heidän naapurinsa takasta, mutta pian hän huomasi, ettei kyse ollutkaan siitä.

Tulipalo lähestyi heidän kotiaan uhkaavasti ja he ymmärsivät, että heidän täytyisi poistua nopeasti. He kutsuivat palokunnan paikalle, herättivät lapset ja poistuivat talosta ilman mitään tavaroita. Ohad, joka on lääkäri ja kouluttaja, päätti yhdessä vävynsä ja yhden poikansa kanssa alkaa sammuttaa lähestyviä liekkejä. He ottivat vesiletkun ja alkoivat ilman minkäänlaisia suojavarusteita sammuttaa paloa, joka oli jo polttanut läheisen koulun, jota Ohad ja Orit johtavat.

Palo kuitenkin leimahti nopeasti ja levisi heidän kotinsa katolle. He yrittivät sammuttaa liekkejä, mutta ne olivat liian voimakkaita. Palomiehet saapuivat puolen tunnin kuluttua ja hyvin nopeasti kävi selväksi, ettei heidän kotiaan enää voinut pelastaa. Perhe pääsi turvaan läheiseen nuorisohotelliin ja he olivat äärimmäisen kiitollisia, ettei kukaan ollut loukkaantunut.

Heidän kotinsa täytyy rakentaa kokonaan uudelleen, ja heidän johtamansa koulu on tuhoutunut, mutta he uskovat kaiken kääntyvän vielä hyväksi. Orit tietää, että juutalaiset ja Israelin ystävät tukevat toisiaan erityisesti tällaisina aikoina, ja hän halusikin lähettää kiitoksensa kaikille.

Yksi heidän tyttäristään opiskelee taideaineita ja hän oli tehnyt erityisen julisteen kodin seinälle, jossa on rukous ”Israelin vartijasta”. Perhe näytti Nicolelle ja Yuditille, että tuli ei ollut levinnyt julisteesta eteenpäin. He uskovat, että heitä varjellaan, kuten koko Israelia.