Menu
 

Honduras suunnittelee suurlähetystönsä siirtämistä Jerusalemiin

     3.1.2019 | uutiset

Honduras ja Israel suunnittelevat suurlähetystöjen avaamista Jerusalemissa ja Hondurasin pääkaupungissa Tegucigalpassa. Honduras on kiinnostunut siirtämään suurlähetystönsä Jerusalemiin, mikäli Israel vastaavasti muuttaa Hondurasissa olevan konsulaattinsa suurlähetystöksi ja antaa heille tietotaitoa verkkoturvallisuudessa, vesi- ja maatalousasioissa sekä lakien täytäntöönpanossa.

Guatemala ja Yhdysvallat ovat tällä hetkellä ainoita valtioita, joiden suurlähetystöt ovat Jerusalemissa, vaikka Brasilian presidentti onkin Netanjahun mukaan luvannut siirtää suurlähetystönsä Jerusalemiin. Paraguay siirsi viime vuonna suurlähetystönsä Jerusalemiin, mutta kumosi päätöksensä muutaman kuukauden päästä.

Honduras oli viime vuoden YK:n äänestyksessä yksi niistä kahdeksasta valtiosta, jotka vastustivat Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia vastaan tehtyä päätöslauselmaa, koska hän tunnusti Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi. Hondurasin ohella päätöslauselmaa vastustivat Guatemala, Israel, Marshallinsaaret, Mikronesian liittovaltio, Nauru, Palau ja Togo.

Moldovan presidentti on hiljattain ilmoittanut harkitsevansa vakavasti suurlähetystön siirtämistä Tel Avivista Jerusalemiin.

Lähde: The Times of Israel 2.1.2019