Menu
 

ICEJ auttoi Venäjän köyhiä

     8.3.2018 | uutiset

Venäjän talvi on tällä hetkellä kylmimmillään ja sen vuoksi ICEJ:n Venäjän osasto on Eva Foundationin kautta lahjoittanut lämpimiä sukkia ja yöasuja köyhille ja liikuntarajoitteisille vanhuksille. Heille on jaettu myös apteekin lahjakortteja, joilla he pystyvät ostamaan välttämättömiä lääkkeitä, koska heidän eläkkeensä on hyvin pieni ja samanaikaisesti inflaatio on nostanut lääkkeiden hintoja.

Eva Foundation pyysi ICEJ:ltä apua ja kristillinen suurlähetystö pystyi vastaamaan heidän senhetkisiin tarpeisiinsa. Eva Foundationin piirissä on noin 2 000 vanhusta ja liikuntarajoitteista, jotka tarvitsevat säännöllistä huolenpitoa ja apua. Suurin osa näistä avuntarpeessa olevista vanhuksista on juutalaisia, holokaustista selvinneitä ja sotaveteraaneja. Joukossa on kuitenkin myös kristittyjä, koska ICEJ ei halua kieltää apua keneltäkään.

Eva Foundationilla on lähes 800 vapaaehtoista, jotka toimittavat tuotteet perille. ICEJ:n ja Eva Foundationin välinen yhteistyö alkoi jo vuonna 1990, kun Eva Foundationin perustaja Lev Mendelevich aloitti yhteistyön ICEJ:n Suomen osaston perustajan Ulla Järvilehdon kanssa ja he alkoivat auttaa Venäjän juutalaisia Israeliin Suomen kautta. Ne henkilöt, joita ICEJ auttaa nyt, eivät enää ikänsä vuoksi voi muuttaa Israeliin.