Menu
 

ICEJ kehottaa valtioita siirtämään suurlähetystönsä Jerusalemiin

     1.3.2018 | uutiset

Jerusalemin kansainvälinen kristillinen suurlähetystö otti uutisen Yhdysvaltojen suurlähetystön siirtymisestä Jerusalemiin lämpimästi vastaan, kun se julkaistiin perjantaina 23. helmikuuta. Suurlähetystö avataan virallisesti 14. toukokuuta, kun vietetään Israelin itsenäisyyden 70-vuotisjuhlaa.

”Olemme hyvin kiitollisia, että Trumpin hallinto pitää kiinni sitoumuksestaan siirtää Yhdysvaltojen suurlähetystö Jerusalemiin, jonne se on aina kuulunut”, sanoi kristillisen suurlähetystön presidentti Jürgen Bühler. ”Otamme tämän hyvin ajoitetun toimenpiteen iloiten vastaan yhdessä israelilaisten ja Israelin hallituksen kanssa. Olemme kristillisessä suurlähetystössä hyvin toiveikkaita, että myös muut valtiot seuraavat pian Yhdysvaltojen esimerkkiä ja teemme useiden eri maiden osastojemme ja tukijoidemme kanssa töitä sen eteen, että näin tapahtuu.

ICEJ on lähestynyt useiden valtioiden johtajia ja kehottanut heitä siirtämään suurlähetystönsä Jerusalemiin Yhdysvaltojen tavoin. Työtä koordinoidaan ICEJ:n Jerusalemin päätoimistosta ja siihen kuuluu kirjekampanjoita sekä eri maiden hallitusten suoraa lobbausta paikallisten kristillisten yhteisöjen taholta. Aloite sai alkunsa, kun valtiot äänestivät YK:ssa joulukuussa 2017 siitä, että Yhdysvallat kumoaisi päätöksensä Jerusalemin tunnustamisesta Israelin pääkaupunkina. Belgia, Ranska, Kreikka, Italia, Espanja, Ruotsi, Turkki ja Iso-Britannia tukivat Yhdysvaltojen tekemän päätöksen kumoamista. Heidän kantansa on kuitenkin hyvin ristiriitainen, koska jokaisella näistä valtioista on konsulaatti Jerusalemissa, jossa he avoimesti hoitavat diplomaattisia suhteitaan palestiinalaishallinnon kanssa.