Menu
 

ICEJ otti iloiten vastaan Yhdysvaltojen päätöksen

     7.12.2017 | uutiset

Jerusalemin kansainvälinen kristillinen suurlähetystö iloitsee kokosydämisesti Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin rohkeasta päätöksestä tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi ja siirtää Yhdysvaltojen suurlähetystö Jerusalemiin.

Tämä on asia, joka menee syvälle myös ICEJ:n työn ytimeen. Jerusalemilla on suuri historiallinen ja hengellinen merkitys miljoonille ihmisille ympäri maailmaa. Jumala on synnyttänyt ennen kaikkea juutalaisiin syvän hengellisen siteen Jerusalemia kohtaan. Ilman juutalaisten taivaallista yhdyssidettä heidän rakkaaseen kaupunkiinsa kukaan ei oikeastaan olisi välittänyt Jerusalemista.

Jo seitsemän vuosikymmenen ajan Jerusalem on ollut itsenäisen Israelin pääkaupunki. Jopa silloinkin, kun Jerusalem oli vihollisten piirittämä ja valtiot eivät suostuneet virallisesti tunnustamaan Jerusalemia pääkaupungiksi.

Iloitsemme yhdessä juutalaisen kansan kanssa, että Jerusalem saa viimeinkin tunnustusta ja kunnioitusta. Tämä on myös suuri päivä meidän järjestöllemme, koska kristillinen suurlähetystö on kristittyjen edustajana yrittänyt etulinjassa vakuuttaa kansakuntia tunnustamaan Jerusalemin Israelin pääkaupunkina. Olemme toiveikkaita, että nyt myös muut maat seuraisivat Yhdysvaltojen esimerkkiä ja muuttaisivat suurlähetystönsä tähän merkittävään kaupunkiin.

Jo tämän vuoden alusta alkaen Herra on näyttänyt meille, että Jerusalem toimii nykyaikanakin riemuvuoden sykleissä, jolloin 50 vuoden välein tapahtuu jotakin dramaattista ja Jerusalemin profeetallinen kutsumus vahvistuu. Presidentti Trump on tehnyt geopoliittisen päätöksen, mutta sillä on vaikutusta myös hengellisessä todellisuudessa. Emme vielä tiedä, mitä kaikkia seurauksia tällä on, ja miten pitkään ne tulevat vaikuttamaan. Tiedämme, että tällä on myös valtava vaikutus maailmanlaajuiseen seurakuntaan.

Monet ovat uhanneet suistaa tämän päätöksen raiteiltaan väkivaltaisten mielenosoitusten ja ehkä jopa vielä vakavampien tekojen kautta. Olemme kuitenkin vakuuttuneita siitä, että voimme tänä riemuvuotena odottaa Jumalan toimivan nopeasti niiden kanssa, jotka yrittävät väkivaltaisesti estää päätöksen toteutumista. Pyydämme teitä kaikkia rukoilemaan Jerusalemin rauhan puolesta näinä kriittisinä päivinä.