Menu
 

ICEJ vastaanotti uusia maahanmuuttajia Ranskasta

     2016 | uutiset

Israeliin saapui 20. heinäkuuta tämän kesän suurin määrä ranskalaisia maahanmuuttajia, kun 200 Ranskan juutalaista laskeutui Ben-Gurionin lentokentälle. Heitä vastassa oli myös useita ICEJ:n työntekijöitä. ICEJ oli mukana rahoittamassa Juutalaistoimiston järjestämää lentoa.

Israelin uusimmat kansalaiset otettiin iloiten vastaan tanssin ja laulujen siivittäminä. Laulut kertoivat liittouskollisesta Jumalasta, joka on tuonut heidät takaisin kotimaahansa 2000 vuoden jälkeen. ”En voinut muuta kuin ihmetellä ja yhtyä heidän iloonsa”, sanoi ICEJ:n sosiaalisen avustustyön johtaja Nicole Yoder.

Benjamin Netanjahu tervehti uusia maahanmuuttajia videotervehdyksen välityksellä. ”Kun kävelette näillä kaduilla, tunnette olevanne juutalaisten kotimaassa”, Netanjahu vakuutti heille. ”Tällä asialla ei ole ainoastaan suurta henkilökohtaista merkitystä, vaan sillä on myös kansallista merkitystä.”

Monet uusista tulokkaista halusivat tulla Israeliin, jotta he voisivat tarjota paremman tulevaisuuden lapsilleen. ”Tämä on suuri päivä koko perheelle”, sanoi Yael Saal, viitaten viiteen lapseensa. ”Luulen, että lasteni tulevaisuus on parempi täällä Israelissa. Täällä on turvallisempaa ja on myös helpompaa olla juutalainen ja harjoittaa uskontoa.”