Menu
 

IsraAID vie apua kaikkialle maailmaan

     4.10.2018 | uutiset

Israelilainen avustusjärjestö IsraAID on toimittanut humanitaarista apua ympäri maailmaa jo vuodesta 2001 lähtien ja on yleensä ensimmäisten joukossa paikalla, kun katastrofit iskevät. Järjestö on auttanut ihmisiä esimerkiksi Keniassa, Nepalissa, Filippiineillä, Kreikassa, Japanissa ja Haitilla. Järjestön positiivinen vaikutus tuntuu kaikkialla maailmassa. IsraAID on maailman johtava kansainvälinen avustusjärjestö.

Sen jälkeen, kun akuutein kriisivaihe on ohi, järjestö aloittaa yhteistyön hallituksen ja paikallisten yhteisöjen kanssa, jotta kriisialueille voidaan luoda pitkäaikaisia avustushankkeita ja rakentaa yhteisöille parempaa tulevaisuutta.

Kun 7,9 Richterin maanjäristys iski Nepaliin, järjestö lähetti hätäaputiimin paikalle välittömästi. Tiimi osallistui etsintöihin ja pelastustöihin, ja tarjosi uhreille lääkinnällistä ja henkistä apua sekä psykososiaalisia palveluja.

Pakolaiskriisin aikana vuonna 2015, kun 850 000 turvapaikanhakijaa ylitti meren vaarallisilla merimatkoilla, arabiaa puhuvat avustustyöntekijät lähtivät pelastusretkelle Välimerelle auttamaan heitä. Heidän päämääränsä oli auttaa pakolaisia Kreikassa kaikilla mahdollisilla tavoilla. He auttoivat pakolaisia lääkinnällisesti ja tarjosivat myös suruapua.

Vuoteen 2018 mennessä IsraAID on antanut kriisiapua 47 maassa ja sillä on avustushankkeita 17 maassa.

Lähde: United with Israel 13.9.2018