Menu
 

Israel poistaa metallinpaljastimet Temppelivuorelta

     27.7.2017 | uutiset
Israelin turvallisuuskabinetti päätti maanantai-iltana, että Temppelivuoren sisäänkäynneiltä poistetaan metallinpaljastimet. Israel tulee sen sijaan käyttämään muita turvallisuustoimia. Metallinpaljastimet asennettiin sen jälkeen, kun Temppelivuorella Jerusalemin Vanhassakaupungissa sattui ampumavälikohtaus, jossa kolme Israelin arabiksi myöhemmin tunnistettua terroristia ampui kaksi ja haavoitti yhtä israelilaista poliisia. Poliisi vastasi tuleen, jonka johdosta terroristit kuolivat.

Ministeri Zeev Elkin, joka vastaa Jerusalemia koskevista asioista kommentoi heti iskun jälkeen: ”Temppelivuoren käyttäminen niin sanottuna koskemattomana alueena kiihotukselle ja terrorismille tulee loppua. Emme mielellämme ryhdy toimiin Temppelivuorella, mutta teemme niin, jos tarve vaatii.”

Päätöstä poistaa metallinpaljastimet edelsi Israelin Jordaniassa sijaitsevan suurlähetystön henkilökunnan saapuminen Israeliin. Mukana oli myös turvamies, joka pysäytti häneen suurlähetystön virka-asunnossa kohdistuneen hyökkäyksen tappaen hyökkääjän. Rakennuksen omistaja loukkaantui myös ja kuoli myöhemmin saamiinsa vammoihin. Hyökkääjä kuului huonekalufirmaan ja oli virka-asunnossa siirtämässä huonekaluja, kun hän iski turvamiestä ruuvimeisselillä. Turvamies loukkaantui lievästi. Tämä tapahtui samaan aikaan, kun Temppelivuoren levottomuudet levisivät Jordaniaan. Jordania kieltäytyi päästämästä suurlähetystön delegaatiota Israeliin. Jotkin analyytikot epäilevät, että metallinpaljastimien poistaminen ja delegaation saapuminen liittyisivät toisiinsa.