Menu
 

Israelilainen yritys valmistaa vettä pelkästä ilmasta

     7.3.2019 | uutiset

Vuonna 2009 perustettu israelilainen yritys Watergen pystyy valmistamaan raikasta juomavettä pelkästä ilmasta. Yrityksen toimitusjohtaja on israelilaisgeorgialainen liikemies Mikhael Mirilashvili, joka haluaisi kasvattaa liiketoimintansa auttamaan jopa 2,1 miljardia ihmistä maailmanlaajuisesti erityisesti sellaisilla alueilla, joissa on puutetta puhtaasta juomavedestä.

Viime kuukausien aikana laitteita on lahjoitettu Brasiliaan, Vietnamiin ja Intiaan. Laitteita hyödynnettiin myös Kalifornian metsäpaloissa sekä Teksasin ja Floridan hurrikaanien jälkeen.

”Päätavoitteemme on pelastaa ihmisiä ja parantaa heidän elämäänsä kaikkialla maailmassa”, Mirilashvili sanoi. ”Tähtäämme myös siihen, että saisimme poistettua muovin maailmasta, jotta voisimme vähentää maapallon hiilijalanjälkeä ja sitä kautta tehdä maapallostamme puhtaamman ja turvallisemman.”

Laite toimii siten, että sisään rakennettu puhallin vetää ensin ilmaa sisäänsä laitteen atmosfääriseen vesigeneraattoriin. Siellä sisäinen puhdistin puhdistaa ilman pölystä ja liasta. Kun ilma on puhdasta, se ohjataan GENIuksen lämmönvaihto- ja jäähdytysprosessin läpi, jonka jälkeen ilmasta tiivistyy vettä. Vesi suodatetaan uudelleen ja siihen lisätään mineraaleja, jotta siitä tulee raikasta juomakelpoista vettä. Tämän jälkeen vesi kiertää säiliössä, jotta se säilyy raikkaana.

Suurimmat säiliöt ovat vetoisuudeltaan 5 000 litraa ja pienimmät 27 litraa.

Lähde: The Jerusalem Post 4.3.2019