Menu
 

Israelilaiset tiedemiehet tekivät läpimurron

     2.5.2019 | uutiset

Israelilaiset tiedemiehet ovat printanneet maailman ensimmäisen 3D-sydämen, joka on valmistettu ihmisen kudoksista ja biologista molekyyleistä. Erityisprintteri pystyy tuottamaan toimivan, pumppaavan sydämen, jossa on verisuonet ja kammiot. Koska sydän valmistetaan ihmisen omista kudoksista, tällöin ei pitäisi ilmentyä hylkimisreaktioita.

Tämän mullistavan teknologian avulla olisi periaatteessa mahdollista valmistaa kaikkia elimiä. Tästä erikoisesta innovaatiosta raportoivat Tel Avivin yliopiston professorit Tal Dvir ja Assaf Shapira.

Ensimmäinen printattu sydän on noin jäniksen sydämen kokoinen ja sen toimivuutta testataan ensin eläimellä. ”Ihmissydämen printtaamiseen käytetään käytännössä samaa teknologiaa”, professori Dvir selitti. ”Meidän pitää kuitenkin kehittää sydäntä pidemmälle”, hän sanoi.

Kestää luultavasti vielä vuosia, ennen kuin tämä uusi teknologia voi tuottaa elimiä, jotka on mahdollista laittaa ihmiseen. Tämä israelilaisten tiedemiesten saavutus on kuitenkin merkittävä askel eteenpäin elinsiirrännäisiä koskevassa lääketieteessä.

Lähde: Israel Today 21.4.2019