Menu
 

Israelissa naiset voivat edetä urallaan

     2017 | uutiset

Erilaisista taustoista ja elämäntilanteista tulevat naiset vastasivat Israelin presidentin vaimolta Nechama Rivliniltä tulleeseen kutsuun saapua presidentin virka-asunnolle jakamaan omia kokemuksiaan. Tapaaminen järjestettiin tiistaina 7. maaliskuuta juuri ennen kansainvälistä naistenpäivää.

Tapaamiseen saapui julkisen puolen asiakaspalvelijoita, korkea-arvoisia virkamiehiä, urheilutähti sekä taiteilijoiden, lääkäreiden, opettajien, media-alan, pankkien ja monien muiden alojen edustajia. He myös edustivat eri yhteisöjä: sefardeja, ashkenazeja, haredeja, arabeja, druuseja ja etiopialaisia.

Etiopialaista ryhmää oli edustamassa Tel Avivin varapormestari Mehereta Baruch-Ron, joka syntyi Etiopiassa ja muutti Israeliin 10-vuotiaana perheensä kanssa Sudanin kautta. Hän kertoi tapaamisessa, että hän sanoo tapaamilleen ihmisille olevansa tummaihoinen varapormestari valkoisessa kaupungissa.

Sigal Bar Zvi työskentelee Ayalonin alueen poliisivoimissa ja on ensimmäinen naispuolinen poliisikomentaja. Hän kertoi, ettei hän koskaan aikaisemmin ollut osallistunut naisten foorumiin ja hän olikin todella vaikuttunut paikalle saapuneiden naisten saavutuksista. Hän kertoi nuorena olleensa melko villi, mutta armeija kesytti hänet. Hän myöntää, että ilman armeijaa hän olisi voinut eksyä rikollisille poluille. Sen sijaan hän kouluttautuikin poliisiksi ja neljän vuoden ajan hän toimi peitetehtävissä.

Kaikki naiset olivat innoissaan tapaamisen jälkeen ja kertoivat toisilleen, kuinka inspiroivaa oli kuulla muiden tarinoita.

Lähde: Jerusalem Post 8.3.2017