Menu
 

Israel matkalla kohti uusia vaaleja

     6.6.2019 | uutiset

Hiljattain valittu Knesset sääti ensimmäisen ja viimeisen lakinsa viime viikon torstaiaamuna heti puolen yön jälkeen. Säätämänsä lain avulla Knesset hajotti itsensä ja valmisti tietä uusille vaaleille, koska pääministeri Benjamin Netanjahu ja hänen Likud-puolueensa eivät onnistuneet muodostamaan hallitusta annetussa määräajassa. Netanjahu osoitti nopeasti sormellaan Yisrael Beytenu -puolueen johtajaa Avigdor Liebermania, jota syytetään vasemmistolaiseksi.

”Israel joutuu järjestämään uudet vaalit, koska Likud ei suostunut meidän ehdotukseemme. Likud on täysin antautunut ultra-ortodokseille. Me emme tee yhteistyötä hallituksessa, jossa on juutalaiset lait”, sanoi Lieberman.

”Lieberman jatkaa harhaanjohtamista”, Likud-puolue sanoi virallisessa lausunnossaan. ”Hän sanoo kaikkiin tarjouksiin: ’Minä harkitsen asiaa’ ja viivyttelee sen jälkeen muutamia päiviä. Hänen päämääränään on lopettaa Netanjahun ura ja korvata hänet. Muutamien vaalipaikkojen ja vallanhimonsa tähden hän ajaa koko maan uusiin vaaleihin.”

Uudet vaalit järjestetään syyskuussa.