Menu
 

Israel raketti-iskujen kohteena

     6.5.2019 | uutiset
Israeliin on ammuttu viikonlopun aikana Gazasta lähes 900 rakettia. Iskut alkoivat lauantaina aamupäivällä. Neljä israelilaissiviiliä on kuollut ja useita haavoittunut. Rautakupoli on pysäyttänyt 240 rakettia. Koulut ovat olleet suljettuna, joten 210 000 lasta ei ole päässyt kouluun. Raketit ovat osuneet muun muassa sairaalaan ja päiväkotiin.

Israel ja Hamas ovat sopineet viime yönä tulitauosta, mutta terroristijärjestöt ovat menneisyydessä osoittautuneet epäluotettaviksi tulitaukojen suhteen.

ICEJ:n sosiaalinen osasto vieraili tänään Gazan rajalla sijaitsevilla asutusalueilla ja kävi arvioimassa vahinkojen laajuutta. ICEJ on tehnyt päätöksen ainakin kolmen uuden pommisuojan lahjoittamisesta. Tällöin lahjoitettujen pommisuojien määrä on jo yhteensä lähes 80. ICEJ aikoo lahjoittaa myös 20 turvaliiviä vapaaehtoisille, jotka riskeeraavat henkensä työskennellessään turvallisuusviranomaisten rinnalla.

Ihmishenkiä pelastava apu on saavuttanut hädänalaiset israelilaiset kaltaistesi uskollisten, Israelia siunaavien lahjoittajien ansiosta.

Voit auttaa iskujen kohteena olleita perheitä lahjoittamalla ICEJ:n kriisiapurahastoon.

IBAN-tilinumero: FI29 5092 0920 2944 34
Viite: 9800 01323