Menu
 

Jesaja 62 -rukouskampanja


"Sinun muureillesi, Jerusalem, minä olen asettanut vartijoita. Hetkeksikään he eivät saa herpaantua,eivät päivällä eivätkä yöllä.--Te, jotka huudatte Herraa, älkää suoko itsellenne lepoa! Älkää suoko lepoa hänelle, ennen kuin hän rakentaa ennalleen Jerusalemin ja tekee siitä ylistyksen aiheen koko maailmalle (Jes. 62:6-7)!"

Kutsumme sinut liittymään maailmanlaajuiseen rukousliikkeeseen käyttämällä kuukausittaisia rukousaiheitamme, missä ikinä rukoiletkin. Jos mahdollista, rukoile kanssamme jokaisen kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona, kun esirukoilijat ympäri maailman liittyvät yhteiseen rukoukseen tuon päivän ajaksi. Toukokuu 2019


Rakas rukousystävä!

Kiitos, että rukoilit huhtikuussa Israelin vaalien puolesta. Benjamin Netanjahu jatkaa pääministerinä, voitettuaan Benny Gantzin vain pienellä erolla.

Nyt on hyvä aika jälleen muistuttaa itseämme, että Jumala hallitsee edelleen meidän asioitamme ja asettaa valtaan ne, jotka Hän on valinnut täyttämään tahtonsa. Daniel 2:21 julistaa: ”Hän muuttaa ajat ja hetket, hän syöksee kuninkaat vallasta ja korottaa kuninkaat valtaan, hän antaa viisaille viisauden ja taidollisille ymmärryksen.” Pidetään tämä asia mielessämme, kun rukoilemme, että Jumala johdattaa Netanjahua muodostamaan hallituksen, joka johtaa Israelia viisaasti ja pystyy ymmärtämään tätä aikaa, jossa elämme.

Toukokuussa Israelissa vietetään monia tärkeitä päiviä, jotka on omistettu sekä muistamaan menneitä että juhlimaan sitä, mitä Jumala on tehnyt Israelin hyväksi. Toukokuun 2. päivänä Israelin kansa suree ja muistelee niitä kuutta miljoonaa juutalaista, jotka kuolivat holokaustissa. Toukokuun 8. päivä muistellaan kaatuneita sotilaita, jotka ovat uhranneet oman elämänsä maansa puolesta. Myöhemmin tuona samana päivänä, kun aurinko laskee, alkaa suuri juhlinta Israelin itsenäisyyden kunniaksi, koska 2 000 vuoden ajan Israelin kansa oli hajallaan kansojen seassa.

Mitä meidän pitäisi rukoilla tässä kuussa? Ensinnäkin meidän pitäisi rukoilla ikääntyvien holokaustivanhusten puolesta, jotka elävät viimeisiä päiviään. Rukoile, että Jumala parantaisi heidän sydäntensä haavat, kuten Psalmissa 34:19 sanotaan: ”Lähellä on Herra niitä, joilla on särjetty sydän, ja hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli.”

Toiseksi, rukoile niiden perheiden puolesta, jotka ovat menettäneet perheenjäseniään maanpuolustuksessa tai terrorismin vuoksi. Rukoile, että noilla perheillä olisi voimaa jatkaa elämää ilman rakkaitaan. Psalmi 29:11 sanoo: ”Herra antaa kansallensa väkevyyden, Herra siunaa kansaansa rauhalla.”

Kolmanneksi, kiitetään ja iloitaan siitä, että ennalleen asetettu itsenäinen Israel on todistus Jumalan uskollisuudesta, ja että Hän täyttää jokaisen sanan, jonka Hän on puhunut. Hesekiel 37:21 kertoo tarkasti siitä, mitä Jumala parhaillaan tekee tuodessaan juutalaisen kansan takaisin muinaiseen kotimaahansa Eretz Israeliin: ”Näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä otan israelilaiset pois pakanakansojen keskuudesta, minne vain he ovat kulkeutuneet, kokoan heidät joka taholta ja tuon heidät omaan maahansa.”

Kiitos, että rukoilet yhdessä meidän kanssamme. Rauhaa Jerusalemista!

David van der Walt
ICEJ:n talousjohtajaRukousaiheet

Seuraavan maailmanlaajuisen Jesaja 62 -rukouskampanjan rukous- ja paastopäivä on keskiviikkona 1. toukokuuta. Liitythän joukkoomme! Rukoilethan kanssamme seuraavien aiheiden puolesta:

1) Israel

Netanjahu ja uusi hallitus
Benjamin Netanjahu valittiin Israelin pääministeriksi historialliselle viidennelle kaudelleen. Koska pääministeri Netanjahu on muodostamassa uutta hallitusta, johon tulee noin 40 % aivan uusia parlamentin jäseniä, on meillä paljon rukoiltavaa. Rukoilemme, että tuleva hallitus olisi vakaa, ja se olisi myötämielinen kristittyjä ja muita vähemmistöryhmiä kohtaan. Rukoilemme, että Netanjahu osaisi johtaa Israelia Jumalan antamalla viisaudella ja armolla tällä uudella kaudella ja niissä kaikissa haasteissa, joita hänellä on edessä.

”Hän muuttaa ajat ja hetket, hän syöksee kuninkaat vallasta ja korottaa kuninkaat valtaan, hän antaa viisaille viisauden ja taidollisille ymmärryksen” (Dan. 2:21).

”Kuninkaan sydän on Herran kädessä kuin vesiojat: hän taivuttaa sen, kunne tahtoo” (Sananl. 21:1).

Holokaustista selvinneet
Viimeisimmän raportin mukaan Israelissa asuu noin 200 000 holokaustista selvinnyttä vanhusta. Rukoilemme, että he saisivat elää viimeiset elinpäivänsä arvokkaasti. Rukoilemme ICEJ:n Haifa-kodin puolesta, jossa asuu yli 70 holokaustista selvinnyttä vanhusta. Rukoilemme, että ICEJ:llä olisi enenevissä määrin varoja täyttää heidän tarpeensa, ja että voisimme kristittyinä tuoda heille todellista lohdutusta heidän viimeisinä elinpäivinään.

”Lohduttakaa, lohduttakaa minun kansaani, sanoo teidän Jumalanne” (Jes. 40:1).

”Nouse harmaapään edessä ja kunnioita vanhusta sekä pelkää Jumalaasi. Minä olen Herra.” (3. Moos. 19:32)


2) Kansakunnat

Rauha Egyptin kanssa
Tänä vuonna tulee kuluneeksi 40 vuotta siitä, kun Israel ja Egypti solmivat rauhansopimuksen, mutta maiden välistä rauhaa on usein kuvailtu ”kylmäksi rauhaksi”. Egyptiläiset ovat jo lapsesta saakka opetettu vihaamaan ja epäilemään Israelia ja juutalaista kansaa. Jopa koptikristityillä on antisemitistisiä asenteita. On kuitenkin nähtävissä merkkejä siitä, että Jumala tekee työtään Egyptissä monien uudestisyntyneiden kristittyjen sydämissä Israelia ja juutalaista kansaa kohtaan. He ymmärtävät, että heidän Pelastajansa, Jeesus, on juutalainen, ja että Jumala kokoaa juutalaiset takaisin maahansa aivan kuten Hän on luvannut kauan sitten. Suurin osa israelilaisista haluaisi saavuttaa aidon sovinnon näiden kahden kansan välillä. He tietävät, että Israelilla ja Egyptillä on ainutlaatuinen historia toistensa kanssa, ja vielä voitaisiin tehdä paljon, että nämä kaksi kansaa tulisivat lähemmäksi toisiaan, aivan kuten Raamattu ennustaa Jesajan kirjan 19. luvussa ja muuallakin Raamatussa.

Rukoilemme, että Jumala jatkaisi työtään tässä historiallisessa ja jopa profeetallisessa rauhantyössä Israelin ja Egyptin välillä – sekä heidän johtajiensa että kansalaisten tasolla. Rukoilemme, että yhä useammat Egyptin kristityt ymmärtäisivät sen ainutlaatuisen roolin, joka Jumalalla on heitä varten tässä prosessissa.

”Sinä päivänä on Israel oleva kolmantena Egyptin ja Assurin rinnalla, siunauksena keskellä maata, sillä Herra Sebaot siunaa sitä sanoen: ’Siunattu olkoon Egypti, minun kansani, ja Assur, minun kätteni teko, ja Israel, minun perintöosani’” (Jes. 19:24−25).

”Niin hän nousi, otti yöllä lapsen ja hänen äitinsä ja lähti Egyptiin. Ja hän oli siellä Herodeksen kuolemaan asti, että kävisi toteen, minkä Herra on puhunut profeetan kautta, joka sanoo: ’Egyptistä minä kutsuin poikani.’” (Matt. 2:14−15)

Hirmuteot Sri Lankalla
Sri Lankalla pommitettiin pääsiäissunnuntaina useita kirkkoja, kolmea hotellia, ravintolaa ja kahta julkista paikkaa, joissa kristityt olivat juhlimassa Herramme Jeesuksen ylösnousemusta. Tähän mennessä jo yli 300 ihmistä on kuollut ja useita satoja on loukkaantunut, ja monet heistä taistelevat hengestään sairaaloissa. Näyttäisi siltä, että nämä iskut olivat radikaalimuslimien tekemä kostoisku Uudessa-Seelannissa tehdylle Christchurchin moskeijaiskulle.

Rukoilemme Sri Lankan paikallisten kristittyjen sekä kristittyjen turistien puolesta. Rukoilemme heille varjelusta, ja että heidän todistuksensa tavoittaisi monia sydämiä ja kääntäisi tämän terroriaallon pelastuksen aalloksi, joka pyyhkäisee koko saarivaltion ylitse. Rukoilemme, että Herra parantaisi ne, jotka ovat haavoittuneet ja ilmestyisi ihmeellisellä tavalla niiden ihmisten elämässä, jotka olivat kosketuksissa tämän tragedian kanssa.

”Jumalani, pelasta minut vihollisistani, suojele minua niiltä, jotka nousevat minua vastaan” (Ps. 59:2).

”… ja Herran voima vaikutti, niin että hän paransi sairaat” (Luuk. 5:17).


3) ICEJ

ICEJ:n kansallisten johtajien konferenssi
ICEJ järjestää vuosittaisen kansallisten johtajien konferenssinsa täällä Israelissa 13.-16. toukokuuta. Suurin osa kansallista johtajistamme kokoontuu yhteen saamaan uutta ilmestystä Israelista ja vastaanottamaan tuoreen vision ja motivaation tulevaa vuotta varten, jotta he voivat saavuttaa kansakunnat ICEJ:n viestillä ja mandaatilla sekä lohduttaa Jumalan kansaa, opettaa raamatullisia totuuksia Israelista ja vastustaa antisemitismiä.

Rukoilemme, että tämä olisi hedelmällistä aikaa, kun ICEJ:n perhe ympäri maailmaa kokoontuu yhteen etsimään Herran sydäntä tälle tulevalle kaudelle. Rukoilemme yhtenäistä visiota ja työtä ICEJ:lle. Rukoilemme myös Jumalan johdatusta, mielisuosiota ja siunausta kaikille suunnitelmille ja päätöksille, joita tuolloin tehdään.

”Minä opetan sinua ja osoitan sinulle tien, jota sinun tulee vaeltaa; minä neuvon sinua, minun silmäni sinua vartioitsee” (Ps. 32:8).

”Ja sitä minä rukoilen, että teidän rakkautenne tulisi yhä runsaammaksi tiedossa ja kaikessa käsittämisessä, voidaksenne tutkia, mikä paras on, että te Kristuksen päivään saakka olisitte puhtaat ettekä kenellekään loukkaukseksi” (Fil. 1:9−10).

Rukousaallon 1-vuotispäivä
Toukokuun 14. päivä vietetään ICEJ:n rukousaallon 1-vuotispäivää. Aiomme juhlistaa sitä rukoilemalla ja ylistämällä 24 tuntia. Kokoonnumme yhteen 13. päivän iltana, ja kun kello näyttää puolta yötä, aloitamme 24 tunnin mittaisen rukous- ja ylistysjuhlan. Kutsumme myös sinut rukoilemaan ja ylistämään tuon päivän ajaksi! Voit seurata tilaisuutta Jerusalemin virallisilta nettisivuilta, jossa tilaisuus näkyy reaaliaikaisesti. Voit myös lähettää meille englanninkielisiä rukouspyyntöjä. www.facebook.com/ICEJofficial/

”Herra, minun pelastukseni Jumala, päivin ja öin minä huudan sinun edessäsi” (Ps. 88:1).

”Olkaa toivossa iloiset, ahdistuksessa kärsivälliset ja rukouksessa kestävät” (Room. 12:12).
Kiitos, että rukoilet kanssamme!