Menu
 

Jesaja 62 -rukouskampanja

 Seurakunnat, ryhmät ja yksityishenkilöt ympäri maailman kokoontuvat kuukausittain rukoilemaan ja paastoamaan Israelin puolesta Jesaja 62 mukaan: 


" Sinun muureillesi, Jerusalem, minä olen asettanut vartijoita. Hetkeksikään he eivät saa herpaantua,eivät päivällä eivätkä yöllä.--Te, jotka huudatte Herraa, älkää suoko itsellenne lepoa! Älkää suoko lepoa hänelle, ennen kuin hän rakentaa ennalleen Jerusalemin ja tekee siitä ylistyksen aiheen koko maailmalle (Jes. 62:6-7)! "


Kutsumme sinut liittymään maailmanlaajuiseen rukousliikkeeseen käyttämällä kuukausittaisia rukousaiheitamme, missä ikinä rukoiletkin. Jos mahdollista, rukoile kanssamme jokaisen kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona, kun esirukoilijat ympäri maailman liittyvät yhteiseen rukoukseen tuon päivän ajaksi.


Tilaa Jesaja 62 -rukouskirje

Jesaja 62 -rukouskirjeen tilaajille lähetetään automaattisesti myös ICEJ-uutiset kerran viikossa.


Tilaa Jesaja 62 -rukouskirje ja ICEJ-uutiset sähköpostiisi tästä.
Jesaja 62 -rukouskirje

Maaliskuu 2018

Rakas rukousystävä!

Maaliskuu osuu usein samaan ajankohtaan, kuin heprealainen Nisan-kuukausi, josta Herra sanoi: ”Tämä kuukausi olkoon teille kuukausista ensimmäinen” (2. Moos. 12:2). Se on tämä kuukausi, jolloin on kevään ensimmäinen täysikuu ja juutalaiset viettävät pääsiäistä, yhtä tärkeimmistä raamatullisista juhlistaan ja myös kristityt viettävät pääsiäistä yleensä samoihin aikoihin. Tänä vuonna pääsiäisen Seder-ateria, jolla aloitetaan seitsemän päivän juhla-aika, osuu pitkäperjantaihin ja se tarjoaa meille hienon mahdollisuuden tarkastella juutalaisten ja kristittyjen välisiä pääsiäisperinteitä.

Pääsiäisjuhlan aikana juutalaiset muistelevat oman historiansa yhtä merkittävimmistä tapahtumista. He olivat orjina Egyptissä ja huusivat apua Jumalalta. Jumala kuuli heidän huutonsa ja muisti liiton, jonka Hän oli tehnyt Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin kanssa, ja pelasti kansansa voimallisella ja ojennetulla kädellään. Kun Mooseksen ja faaraon välienselvittely tuli huippukohtaansa, Jumala käski israelilaisia ottamaan virheettömän karitsan ja teurastamaan sen. Sitten he sivelivät karitsan verta oviensa pieliin ja oppivat, että karitsan veri teki eron elämän ja kuoleman välillä:

”Sillä minä kuljen sinä yönä kautta Egyptin maan ja surmaan kaikki esikoiset Egyptin maassa, sekä ihmiset että eläimet, ja panen toimeen rangaistustuomion, jonka minä olen langettanut kaikista Egyptin jumalista. Minä olen Herra. Ja veri on oleva merkki, teille suojelukseksi, taloissa, joissa olette; sillä kun minä näen veren, niin minä menen teidän ohitsenne, eikä rangaistus ole tuhoava teitä, kun minä rankaisen Egyptin maata” (2. Moos. 12:12−13).

Mikä mahtava kuva Jeesuksen verestä tämä onkaan! Kun Johannes kastaja näki Hänet, hän julisti: ”Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin.” Jeesus kuoli ristillä meidän syntiemme tähden ja Hänen verensä pelastaa meidät kuolemasta. Jeesus sanoi: ”Joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan hän on siirtynyt kuolemasta elämään” (Joh. 5:24). Pääsiäislammas oli esikuva Jeesuksesta, eikä ole sattumaa, että Jeesus kuoli juuri pääsiäisenä. Tämä raamatullinen juhla on kaikista suorin vertaus Uuden ja Vanhan testamentin välillä. Se osoittaa, että meidän kristittyjen tulee opiskella koko Raamattua, myös Vanhaa testamenttia, jotta voimme täysin ymmärtää ja arvostaa Jumalan täydellistä suunnitelmaa.

On hyödyllistä ymmärtää myös juutalaisen Seder-aterian perinteitä. Se on huolellisesti laadittu ateria, johon kuuluu monia symbolisia elementtejä ja monimutkainen rakenne. Evankeliumeissa kuvattu viimeinen ehtoollinen antaa tästä monia vihjeitä, mutta voimme ymmärtää niitä vasta sitten, kun tiedämme, millainen juutalainen Seder-ateria on. Esimerkiksi, kun Jeesus otti maljan aterian jälkeen ja sanoi: ”Tämä malja on uusi liitto minun veressäni, joka teidän edestänne vuodatetaan” (Luuk. 22:20), Hän käytti maljaa, jota kutsutaan lunastusmaljaksi ja se juodaan aterian jälkeen.

Juhlikaamme pääsiäistä kiitollisella sydämellä muistaen, että Jeesuksen kautta meidät on liitetty yhteen Israelin kanssa ja saamme jakaa Jumalan tekemät liitot juutalaisen kansan kanssa. Rukoilkaamme juutalaisen kansan puolesta, että kun he istuvat pääsiäispöytään, Jumala avaisi heidän silmänsä näkemään pelastuksen. Yksi perinteisistä elementeistä, joka asetetaan pääsiäispöytään, on sääriluu, hepreaksi
zroa ja se symboloi pääsiäislammasta. Sanaa zroa ei normaalisti käytetä luusta puhuttaessa, vaan heprealaisessa Raamatussa se merkitsee Jumalan voimallista kättä, ja yksi tunnetuimmista kohdista, jossa sitä käytetään, löytyy Jesajan kirjan 53. luvusta: ”Kuka uskoo meidän saarnamme, kenelle Herran käsivarsi (zroa) ilmoitetaan?” (Jes. 53:1) Rukoilkaamme, että Messias ilmoittaisi itsensä monille tämän pääsiäisen aikana.

Rauhaa Jerusalemista,

Mojmir Kallus
Kansainvälisten suhteiden johtaja
 
Rukousaiheet

Seuraava maailmanlaajuinen Jesaja 62 -rukouskampanjan päivä on
keskiviikkona 7. maaliskuuta. Liitythän mukaamme! Rukoilethan kanssamme seuraavien aiheiden puolesta:

1) Israel

Rukoilemme, että Israel ennalleen asetettaisiin hengellisesti ja fyysisesti.

”Sillä katso, tulee aika, sanoo Herra, jolloin minä käännän kansani Israelin ja Juudan kohtalon, sanoo Herra, ja palautan heidät maahan, jonka olen antanut heidän isillensä, ja he saavat periä sen” (Jer. 30:3).

Rukoilemme, että Jumalan suunnitelman mukaisesti juutalaiset vastaanottaisivat Yeshuan Herran nimessä.

”Sillä minä sanon teille: tästedes te ette näe minua, ennen kuin sanotte: ’Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimeen” (Matt. 23:39).

Rukoilemme Israelin hallituksen uskonnollisten- ja sekulaaripuolueiden välille vakautta ja sisäistä yhteyttä, kun he kiistelevät armeijan yleiseen asevelvollisuuteen liittyvistä asioista ja pääministeri Benjamin Netanjahun korruptiosyytöksistä.

”Katso, kuinka hyvää ja suloista on, että veljekset sovussa asuvat!” (Ps. 133:1)


2) Kansakunnat

Rukoilemme, että myös monet muut valtiot siirtäisivät suurlähetystönsä Jerusalemiin merkkinä siitä, että he tunnustavat Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi.

”Ja monet kansat, väkevät pakanakansat, tulevat Jerusalemiin etsimään Herraa Sebaotia, etsimään Herran mielisuosiota” (Sak. 8:22).

Rukoilemme, että evankeliumi saavuttaisi ympäröivät muslimi- ja arabivaltiot.

”Ja hän sanoi heille: ’Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille” (Mark. 16:15).

Iran on muuttunut entistä rohkeammaksi ja aggressiivisemmaksi Syyrian ja Libanonin sotilaallisissa operaatioissa ja se on pakottanut myös Israelin ilmavoimat toimimaan. Rukoilemme, että Syyrian konflikti tulisi oikeudenmukaiseen päätökseen. Rukoilemme myös, ettei Iranilla olisi vapauksia toimia Israelin vastaisesti tai horjuttaa alueen vakautta.

”Vaikka minä vaellan ahdistuksen keskellä, niin sinä virvoitat minut. Sinä ojennat kätesi minun vihamiesteni vihaa vastaan, ja sinun oikea kätesi auttaa minua” (Ps. 138:7).


3) ICEJ

Rukoilemme ICEJ:n kansallisten johtajien puolesta, joita on yli 90 maassa. Rukoilemme, että he vahvistuisivat, saisivat rohkaisua, ykseyttä Pyhässä Hengessä, ja että he voisivat toimia äänenä kansansa keskellä, kun he tuovat julki sen ikuisen liiton, jonka Jumala on tehnyt Israelin ja juutalaisen kansan kanssa.

”Ja pyrkien säilyttämään Hengen yhteyden rauhan yhdyssiteellä: yksi ruumis ja yksi henki, niin kuin te olette kutsututkin yhteen ja samaan toivoon, jonka te kutsumuksessanne saitte; yksi Herra, yksi usko, yksi kaste; yksi Jumala ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa” (Ef. 3:3−6).

Rukoilemme ICEJ:n Jerusalemin päätoimiston puolesta, jotta voisimme kaikin tavoin toimia suurena tukena Yhdysvaltain suurlähetystölle, kun se siirtyy Jerusalemiin ja avaa ovensa toukokuussa.

”Hän sanoo: Tehkää, tehkää tie, tasoittakaa tie, poistakaa kompastuskivat minun kansani tieltä” (Jes. 57:14).

Rukoilemme, että ICEJ voisi olla valona Israelille tulevien juhlapyhien aikana, kun vietämme pääsiäistä ja muistelemme Jumalan Karitsan veren suojaa ja iloitsemme Jeesuksen ylösnousemuksesta ja uudesta elämästä, jonka Hän on antanut meille!

”Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niin kuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman. Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteen kasvaneita yhtäläisessä kuolemassa, niin olemme samoin myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa” (Room. 6:4−5

Kiitos, että rukoilet kanssamme!