Menu
 

Onko Suomessa enää Jumalan Sanan vapautta?

#jumalansananvapaus
#gudsfriaord

Miksi?


Viime aikainen kehitys Päivi Räsäsen saamien syytteiden ympärillä on räikeä ja huolestuttava esimerkki siitä, että yhteiskuntamme kristillistä arvopohjaa murennetaan monin eri tavoin. On käynnissä kehitys uskonnon- sekä sananvapauden uudelleen määrittelemiseksi. Jos Raamatun siteeraaminen ja yhtä mieltä Raamatun kanssa oleminen muuttuu rikolliseksi, kaikki tunnustuksellinen kristillinen toiminta on vaarassa tulevina vuosikymmeninä.

Sen tähden on äärimmäisen tärkeää, että kristityt kokoontuvat yhtä aikaa osoittamaan mieltään demokratian suomien oikeuksien puitteissa uskonnon- ja sananvapauteen liittyvien perusoikeuksiensa puolesta. Toimettomuus tässä vaiheessa osoittaa kaikille tahoille, että asiasta ei välitetä.


#jumalansananvapaus on yhteiskristillinen sanan- ja uskonnonpauteen liittyvä mielenilmaus. Tapahtumassa ei markkinoida mitään järjestöä, kirkkokuntaa tai puoluetta, vaan osallistutaan yhteisessä rintamassa puhtaasti Raamatun vapauden puolesta.

#jumalansananvapaus -työryhmään kuuluvat Pasi Turunen, Leena Metsämäki, Jani Salokangas ja Susanna Kokkonen.

Miten osallistut?

Yksityishenkilöt voivat vain saapua paikalle. Kukin kristillinen järjestö/seurakunta, joka tuo mukanaan ryhmän, pitää listaa omista ryhmäläisistään. Ryhmänjohtaja ilmoittaa ryhmänsä koosta 15.6. mennessä osoitteeseen: mielenilmaus@gmx.com

Mielenilmaus: Jumalan Sanan vapauden puolesta

Fyysinen paikka: Eduskunnan edusta, Helsinki

Aika: su 20.6.2021 klo 14.00-14.30


Luvan hakeminen sähköisesti

Etelä-Suomen avi on tiistaista 15.6. kumonnut 50 hengen henkilömäärärajoituksen ulkotiloissa tapahtuville kokoontumisille. Tästä johtuen 20.6. mielenilmaukseen ei tarvitse tehdä poliisille ryhmäkohtaisia ilmoituksia, vaan osallistujat voivat tulla paikanpäälle ilman erillistä ryhmäjärjestelyä.


Kunkin ryhmän kokoaja hakee Helsingin poliisilta osallistumisluvan mielenilmaukseen ryhmälleen. On tärkeää, että lupaa haettaessa käytetään mielenilmauksen nimeä #jumalansananvapaus ja toimitaan alla olevien ohjeiden mukaisesti.

1. Mene: www.poliisi.fi
2. Kohta: Palvelut yksityisille henkilöille/Muut asiat/Ilmoitus yleisestä kokouksesta
3. Ilmoituslomakkeet/Jatka/Ilmoitus yleisestä kokouksesta
4. Rekisteröityminen ohjeen mukaisesti omilla pankkitunnuksilla
5. Järjestäjän nimi (Muut): Oman järjestösi nimi, osoite ja Y-tunnus
6. Mikäli sinulla ei ole järjestöyhteyttä, voit ottaa yhteyttä sähköpostiimme ja kysyä meiltä neuvoa (mielenilmaus@gmx.com)
7. Yhteyshenkilön tiedot/Yleinen kokous
8. Kokouksen tarkoitus: Sanan ja -uskonnonvapauden puolesta
9. Kokouksen pvm: 20.6.2021 (alku ja loppu sama) Kokouksen kellonaika: 14.00-14.30
10. Kunta: Helsinki Paikka: Eduskuntatalon edessä, max 50 henkilöä/ryhmä
11. Rakenteet ei mitään Järjestyksenvalvoja: ei
12. Kokouspaikan omistajan suostumus: ei liitettä


Kokoontumiseen saapuminen

Osallistujat voivat saapua paikalle ilman erillisiä ryhmäjärjestelyjä. Turvavälit pidetään koronaan liittyvän sen hetkisen ohjeistuksen mukaan. Tapahtuman aikana noudatetaan ehdottomasti kaikkia virkavallan pyyntöjä ja määräyksiä.

Kokoontumisen sisältö

Kaikki osallistujat saapuvat paikalle ilman plakaateja tai kylttejä. Kaikilla on käsissään vain oma Raamattu.

Aihe on vain ja ainoastaan Raamatun vapaus. Mitään muuta aihetta ei markkinoida, mainosteta tai nosteta esiin.