Menu
 

Kaatuneitten muistopäivä Israelissa

     2017 | uutiset

Israelissa muistettiin sunnuntai-iltana 30. huhtikuuta niitä kaatuneita sotilaita ja turvallisuusviranomaisia, jotka ovat menehtyneet palveluksensa aikana, ja samalla kunnioitettiin myös terrorismin uhrien muistoa. Jerusalemin Vanhassakaupungissa Itkumuurilla oli seremonia, jossa kunnioitettiin 23 544 israelilaisen sotilaan muistoa sekä 3 117 siviiliuhria, jotka ovat menehtyneet terrori-iskuissa modernin sionismiliikkeen perustamisesta, vuodesta 1860 lähtien.

Itkumuurilla järjestettyyn tilaisuuteen osallistuivat myös presidentti Reuven Rivlin, esikuntapäällikkö Gadi Eizenkot ja poliisipäällikkö Roni Alsheich, jotka avasivat virallisesti päivän seremonian.

Rivlin sanoi omassa puheessaan, että ”Kaikella on hintansa, ja me, kunnioittaen ja peläten, olemme valmiit maksamaan tuon hinnan… Israelin puolustusvoimat edustavat meitä jokaista: se puolustaa meitä, joten me puolustamme sitä. Meidän tulee aina muistaa: yhdessä me kaadumme ja yhdessä me nousemme.”

Puolustusministeriön esittelemästä raportista selvisi, että viime vuoden kaatuneitten muistopäivän jälkeen on menehtynyt 37 Israelin puolustusvoimissa palvellutta ihmistä.

Kaatuneitten muistopäivän jälkeen Israel juhli itsenäisyyden 69-vuotispäivää.