Menu
 

Kahdeksasta keskitysleiristä selvinnyt mies menehtyi 94-vuotiaana

     2017 | uutiset

Chaim Ferster, 94, joka selvisi kahdeksasta keskitysleiristä toisen maailmansodan aikana, menehtyi hiljattain keuhkokuumeeseen ja munuaistulehdukseen Manchesterissä, jonne hän muutti toisen maailmansodan jälkeen.

Chaim syntyi ortodoksi-juutalaiseen perheeseen Puolassa. Vuonna 1943 hänen ollessaan 20-vuotias, natsit tunkeutuivat hänen kotiinsa ja pakottivat hänet keskitysleirille. Hän joutui todistamaan holokaustin aikaisia kauheuksia yhteensä kahdeksalla eri leirillä. Hän näki massateloituksia, kaasukammioissa poltettuja ruumiita ja itkeviä lapsia, kun heidän vanhempansa surmattiin. Lisäksi hän selviytyi useista kuolemanmarsseista. Hänen rabbinsa Arnold Saunders onkin sanonut, että Chaimilla oli yhdeksän henkeä, ja että hän oli inspiraation lähde.

Chaim menetti holokaustissa 30 sukulaistaan, mukaan lukien vanhempansa ja kaksi sisarustansa. Hänen siskonsa Manya, 92, oli ainut perheenjäsen, joka selviytyi hänen lisäkseen.


”Hänen suurin pelkonsa oli, että ihmiset unohtavat holokaustin kauheudet. Sen vuoksi hän käytti paljon aikaansa kiertäessään kouluja ja yliopistoja kertoakseen holokaustin tapahtumista”, sanoi hänen nuorin poikansa Stuart Ferster.


Lähde: BBC News 7.2.2017