Menu
 

Kriisiapurahasto


Koronapandemia

Monet israelilaiset kärsivät koronaviruksesta. Pieni virus on saanut maailman talouden polvilleen ja monet ihmiset ja kansat kärsivät pandemiasta. Monet israelilaisperheet ovat pakollisessa karanteenissa, ja vanhuksia ja muita riskiryhmäläisiä on ohjeistettu pysymään kotona.

ICEJ tekee yhteistyötä israelilaisten avustusjärjestöjen, kuten Hineni-keittiön ja Yad Ezer Haverin kanssa, ja toimittaa ruoka-avustusta sekä taloustarvikkeita

perheille ja henkilöille, jotka ovat pakollisessa karanteenissa
holokaustiselviytyjille ja vanhuksille
vähävaraisille perheille, jotka kärsivät koronaviruksen tuomista haasteista
uusille alijan tehneille maajanmuuttajille, jotka joutuvat kahden viikon karanteeniin saavuttuaan maahan.

Vaikka koronavirus vaikuttaa koko maailmaan, meillä on tilaisuus osoittaa rakkautta ja huolenpitoa israelilaisille pandemian aikana. Otamme mallia Antiokian pakanauskovista, – ensimmäisistä, joita kutsuttiin kristityiksi – joista puhutaan Apostolientekojen 11. luvussa. Maailmaa kohtasi suuri nälänhätä keisari Claudiukseksen hallitessa Rooman valtakuntaa. Vaikka heilläkin oli tarpeita, Jeesuksen seuraajat Antiokiassa "päättivät kukin varojensa mukaan lähettää avustusta Juudeassa asuville veljille" (Apt. 11:26-30).

Katso video pääsiäisenä jaetusta ruoka-avustuksesta.
Katso video vanhusten auttamisesta pandemian aikana.
Katso video yksinhuoltajaperheille jaetusta ruoka-avustuksesta.


Rajayhteisöt

ICEJ on pystynyt auttamaan Gazan ja Libanonin rajalla asuvia juutalaisyhteisöjä sekä  druuseja ja arabikristittyjä lahjoittamalla pommisuojia. Etelä-Israeliin Gazan rajalle on lahjoitettu viime vuosien aikana  yli 110 pommisuojaa kristittyjen tuen ansiosta. Näin juutalaisyhteisöt pystyvät suojautumaan Gazasta tulevilta Hamasin ampumilta ohjuksilta. Pohjoisessa asuvat yhteisöt elävät puolestaan alati Hizbollahin Libanonista ampumien ohjuksien pelossa. Ensimmäiset kaksi Libanonin rajalle lahjoitettua pommisuojaa lahjoitettiin Hurfeisin kylän kulttuurikeskukseen, jossa käy päivittäin suuri määrä ihmisiä erilaisten harrastusten, kurssien ja tapahtumien puitteissa. Seuraavaksi pommisuoja aiotaan lahjottaa Hurfeisin kristilliselle arabiseurakunnalle.

ICEJ on auttanut rajayhteisöjä myös lahjoittamalla sammutusvaunuja, joiden avulla Gazan rajalla asuvat yhteisöt pystyvät taistelemaan Gazasta lähetettyjen tulileijojen sytyttämiä maastopaloja vastaan ja pitämään huolta pelloistaan ja näin ollen elannostaan.

Katso video palosammutusvaunusta.

Lahjoita


Seiso Israelin rinnalla tänä kriittisenä aikana ja lahjoita joko verkossa tai pankkisiirrolla.

Viitenumero 9800 01323
Pankkiyhteystiedot


Kuinka olemme auttaneet vuonna 2020?