Menu
 

Lehtimajanjuhla

Lupausten maa 9.-16.10.2022Vuosittainen ICEJ:n järjestämä kristillinen lehtimajanjuhla järjestetään syksyisin Jerusalemissa. Tänä vuonna lehtimajanjuhla järjestetään hybridinä sekä fyysisesti Israelissa että internetin kautta.

Lehtimajanjuhlan teema on Lupausten maa. Juhla on tänä vuonna kahdeksanpäiväinen ja järjestetään 9.-16.10.2022.

"Ja sinä havaitsit hänen sydämensä uskolliseksi sinua kohtaan, ja niin sinä teit hänen kanssaan liiton antaaksesi hänen jälkeläisillensä kanaanilaisten, heettiläisten, amorilaisten, perissiläisten, jebusilaisten ja girgasilaisten maan. Ja lupauksesi sinä olet täyttänyt, sillä sinä olet vanhurskas."
Neh. 9:8


Jumalan asettama juhla-aika

Lehtimajanjuhla on monien suomalaisten kestosuosikki hengellisten juhlien joukossa. Se on ilon juhla, jolloin juhlitaan Jumalan huolenpitoa, rakkautta ja Jumalan valtakunnan lopullista voittoa.

Tilaisuuksissa koettava voimakas Pyhän Hengen läsnäolo, mahtava ylistys ja vahva sanan julistus ravitsevat ja ilahduttavat noin sadasta eri maasta saapunutta tuhatpäistä juhlijajoukkoa vuodesta toiseen.

Lehtimajanjuhla on yksi esimerkki erityisistä juhla-ajoista, jotka on annettu meille Raamatussa. Kolmannen Mooseksen kirjan luku 23 kuvailee useita näitä juhlia ja nimittää niitä juhla-ajoiksi, pyhiksi kokouksiksi. Tällaista tiettyä ajankohtaa kuvaava sana on heprean kielellä moed ja se löytyy myös 2. Mooseksen kirjasta 29:42−43, missä se ei kuvaa niinkään hetkeä, vaan pikemminkin paikkaa: ilmestysmajan ovensuuta kutsutaan hepreaksi ohel moed.

Tämä oli se paikka, jossa Mooses kohtasi Jumalan ja rukoili Häntä. Sana moed tarkoittaa siis kohtaamista, jonka Jumala on itse järjestänyt. Hän haluaa viettää aikaa omiensa kanssa, ja Hän on asettanut nämä ajat, jolloin Hän on valmis kohtaamaan meitä erityisellä tavalla.