Menu
 

Valmistakaa tie

Vuosittainen ICEJ:n järjestämä kristillinen lehtimajanjuhla Jerusalemissa on tuhansien suomalaisten kestosuosikki hengellisten juhlien joukossa. Lehtimajanjuhlaa vietetään Jerusalemissa syksyisin ja se on ilon juhla, jolloin juhlitaan Jumalan huolenpitoa, rakkautta ja Jumalan valtakunnan lopullista voittoa. 

“’Lohduttakaa, lohduttakaa minun kansaani’, sanoo teidän Jumalanne… Huutavan ääni kuuluu: ’Valmistakaa Herralle tie erämaahan, tehkää arolle tasaiset polut meidän Jumalallemme.’” (Jes. 40:1,3)

Kahden tuhannen vuoden ajan antisemitismin kivet tukkivat juutalaisten ja kristittyjen välisen tien. Kuinka me voimme voittaa nuo esteet?

Neljäkymmentä vuotta sitten kristityt 32 eri maasta kokoontuivat Jerusalemiin viettämään lehtimajanjuhlaa juuri silloin, kun viimeisetkin suurlähetystöt olivat siirtymässä pois Jerusalemista. Juuri tuolla hetkellä nämä kristityt päättivät astua esiin ja tarjota ystävyyden ja solidaarisuuden kättä Israelille ja juutalaiselle kansalle. Tuona merkittävänä hetkenä syntyi Jerusalemin kansainvälinen kristillinen suurlähetystö.

Lehtimajanjuhlassa 2020 ICEJ juhlistaa sitä, että se on saanut 40 vuoden ajan lohduttaa ja siunata Israelia sekä tehdä rauhantyötä juutalaisen kansan ja pakanakansojen välillä, erityisesti arabimaailmassa. Tule mukaamme viettämään lehtimajanjuhlaa tällä kertaa internetin välityksellä. Raivaa tietä; poista kaikki esteet sinun ja Israelin Jumalan kohtaamisen tieltä.

Juhlan seminaareissa ja iltatilaisuuksissa koettava voimakas Pyhän Hengen läsnäolo, mahtava ylistys ja vahva sanan julistus ravitsevat ja ilahduttavat tuhatpäistä juhlijajoukkoa vuodesta toiseen. Juhlille odotetaan vuosittain tuhansia kristittyjä lähes sadasta eri maasta.