Menu
 

Lontoo: "Ole kärsivällinen, juutalaisia palvellaan viimeisenä"

     9.11.2017 | uutiset

Kaupanpitäjä sanoi nuorelle 16-vuotiaalle juutalaistytölle Stamford Hillissä, Koillis-Lontoossa: ”Ole kärsivällinen, juutalaisia palvellaan viimeisenä.”

Antisemitismin vastainen kampanja (CAA), Iso-Britannian antisemitismin seurantajärjestö, raportoi, että yllä oleva välikohtaus tapahtui kaksi viikkoa sitten kaupassa, jossa hoidetaan nettikauppojen pakettipalveluita.

Juutalainen koulutyttö oli palauttamassa lähetystään, mutta kesken palvelun naispuolinen kaupanomistaja keskeytti tapahtuman ja alkoi palvella toista asiakasta. Juutalainen tyttö kysyi kohteliaasti, jos hän vain voisi saada palautuksestaan kuitin, jotta hän voisi lähteä. Tähän kaupanomistaja vastasi, että juutalaisia palvellaan viimeisenä.

Vapaaehtoisvoimin toimiva valvontajärjestö Stamford Hill Shomrim auttoi tätä nuorta, järkyttynyttä tyttöä, joka koki häneen kohdistetun antisemitistisen kommentin hyvin loukkaavana. Vapaaehtoisjärjestö on raportoinut asiasta poliisille ja CAA:lle. Stamford Hillissä asuu suuri määrä juutalaisia ja alueella tapahtuu jatkuvasti antisemitistisiä välikohtauksia.

Iso-Britannian juutalaisiin kohdistui viime vuonna ennätysmäärä antisemitistisiä hyökkäyksiä. Hyökkäyksiä oli koko maassa reilu 1 300, kun niitä vuonna 2015 oli 960. Monet Ison-Britannian juutalaisista ovatkin ilmoittaneet muuttavansa sieltä pois tulevien kahden vuoden aikana lisääntyneen antisemitismin vuoksi.

Lähde: World Israel News