Menu
 

Meidän ei tule unohtaa holokaustia

     2017 | uutiset

Tammikuun 27. päivä vietettiin kansainvälistä holokaustin muistopäivää, jossa muisteltiin holokaustia ja sen julmuutta. Holokaustista selvinneiden vanhusten Haifa-kodissa vietettiin seremonia, jossa oli mukana myös Knessetin jäseniä ja satoja kutsuvieraita.

ICEJ:n puhemies David Parsons puhui seremoniassa: ”Jumala käski israelilaisia ’muistamaan Amalekia’. Eli sen muistaminen, mitä natsit tekivät juutalaiselle kansalle, on itse asiassa taivaallinen käsky. Mietin kuitenkin, että mahtavatkohan kansakunnat ymmärtää tätä, kun he viettävät holokaustin muistopäivää? Suhtautuvatko he siihen niin vakavasti, kuin heidän pitäisi? Jos he todella ymmärtäisivät, keitä natsit olivat, ja mitä he tekivät juutalaiselle kansalle, heillä olisi täysin erilainen suhtautuminen palestiinalaisten kiihkoon juutalaisia kohtaan. He suhtautuisivat täysin toisin niihin valtaviin raketti- ja ohjusmääriin, joita Hizbollahilla ja Iranilla on hallussaan, ja joiden kyljessä lukee ’kuolema Israelille.’”


Yksi Haifa-kodin asukkaista, Sara, kertoi, että holokaustin muistopäivä on hyvin tärkeä myös selviytyjille, vaikka päivä onkin heille vaikea ja surullinen. Se on päivä, jolloin surraan menehtyneitä, mutta se on myös päivä, joka maailman tulisi muistaa, ja asettua antisemitismiä ja kansanmurhaa vastaan.
Meidän tulee muistaa, jotta emme unohtaisi.