Menu
 

Onnittele Jerusalemia

     2017 | uutiset

Nykypäivänä on vaikea kuvitella, miltä Jerusalemin jakaantuminen vuosina 1948-1967 on tuntunut. Tuona ajanjaksona arabit ympäröivät juutalaista yhteisöä kolmelta suunnalta ja ainoastaan kapea tie Jerusalemin kukkuloiden läpi yhdisti heidät muuhun osaan maata. Jordanian joukot aiheuttivat juutalaisille jatkuvaa uhkaa. Heidän kotiensa, kauppojensa ja ravintoloidensa ikkunat olivat laudoitettuina, joissakin naapurustoissa oli ulkonaliikkumiskieltoja ja kaupunki oli jakautunut kahteen osaan.

Lopulta kesäkuussa vuonna 1967 Israelin joukot onnistuivat voittamaan viisi arabiarmeijaa ja vapauttamaan rakkaan Jerusalemin kaupunkinsa. Kuuden päivän sodassa Israel sai taas Jerusalemin kaupungin hallintavallan itselleen. Lähes kahden vuosikymmenen jakautumisen, eristyksen ja halveksinnan jälkeen uudelleen yhdistynyt Jerusalem oli vapaa kasvamaan ja kukoistamaan vielä kerran.

Sinulla on mahdollisuus lähettää onnittelusi Jerusalemille tuhansien muiden kristittyjen tavoin. Nimesi ja onnittelutekstisi lisätään erityiseen Jerusalemin 50-vuotisjuhlan onnittelukirjaan, joka toimitetaan Jerusalemin pormestarille.

Lähetä onnittelusi tänään! Lomake on englanniksi.