Menu
 

Tervehdys ICEJ:n kansainväliseltä toiminnanjohtajalta

     2016 | uutiset
Rakkaat ystävät,

kun kirjoitan tätä kirjettä, Jerusalemin kadut ovat tahriintuneet verestä. Päivääkään ei mene ilman toistuvia puukotuksia tai ampumisia. Ihmisiä surmataan tai haavoitetaan joka päivä. Palestiinalaisnuorten vihamielisyys näyttää purkautuneen esille hirvittävimmällä tavalla, kun teini-ikäisiä puukotetaan ja vanhempia ammutaan lastensa silmien edessä.

Magen David Adom (vastaa Suomen Punaista Ristiä) on lokakuun ensimmäisestä päivästä lähtien raportoinut seuraavaa: seitsemän hyökkäyksen uhria on menettänyt henkensä, 99 on loukkaantunut (joista kymmenen taistelee hengestään) ja 26 henkilöä on hoidossa trauman vuoksi.

Profeetta Hesekiel kutsuu tätä ”muinaiseksi vihamielisyydeksi” (Hes. 35:5), joka purkautuu Israelia vastaan viimeisinä päivinä. Tuo viha nauttii verenvuodatuksesta. Se on vihamielisyys, joka vaatii muinaista Israelia (sen kahta kuningaskuntaa) itselleen sanoen: ”Ne ovat minun, me otamme ne omaksemme” (Hes. 35:10, 36:2). Tätä vihanpitoa pitävät yllä demoniset henkivallat, jotka haluavat pelkästään tuhota juutalaisen kansan, ja tämä viha on suunnattu Jumalan suunnitelmaa vastaan.

Tässä kapinassa ei ole pelkästään kyse siviililevottomuuksista. Sen tarkoitus on estää Jumalan suunnitelmat Israelille ja koko ihmiskunnalle. Palestiinalaisilla on vimma sydämessään taistella niin kauan, että Palestiinalaisvaltio käsittää koko Israelin maan. Se on uskonnollinen sota, jonka tähtäimessä on Israelin Jumala sekä se, mitä Hän tekee maassaan.

Kun me olemme tämän todistajia Israelissa, ymmärrämme, ettei näitä voimia taltuteta pelkästään fyysistä voimaa käyttämällä. Paavali sanoo: ”Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa.” Ja tässä on tärkein taistelukenttä. Meidän rukouksemme tuovat muutoksen. Tämä on syy, miksi paastoamme ja rukoilemme. Siksi tahdon rohkaista sinua tänä päivänä rukoilemaan Israelin puolesta enemmän kuin koskaan aiemmin.

Eräs terrorismin uhreista on hollantilainen uskova, joka on asunut Israelissa jo vuosia. Kun häntä puukotettiin, hänen eteensä ilmestyi enkeli hänen suojakseen. Terroristi pelästyi enkeliä ja lähti naisen luota. Hän tietää, miksi elää tänä päivänä. Rukouksilla on merkitys! Sananlaskujen kirjassa on julistus: ”... veli syntyy varaksi hädässä” (Snl. 17:17).

Tällaisina aikoina käytännön työmme on vielä tärkeämpää kuin rauhan aikana. Kun Israel kohtaa näitä raskaita aikoja, meidän velvollisuutemme kristittyinä on pitää huolta niistä, joista on tullut tämän hirvittävän terrorismin uhreja. Henkilökuntamme täällä Jerusalemissa ojentaa kätensä niille, jotka ovat joutuneet kärsimään tästä terrorismin aallosta.

Tule sinäkin mukaamme lohduttamaan Israelin kansaa – alla löydät käytännön infoa siitä, miten sinä pystyt seisomaan Israelin rinnalla tällaisena vaikeana aikana.

Rakkaudella Kristuksessa,

Tri Jürgen Bühler
ICEJ:n kansainvälinen toiminnanjohtaja

VETOOMUS

Kutsumme sinut mukaamme lohduttamaan Israelin kansaa hyvin konkreettisella tavalla!
ICEJ tekee maassa yhteistyötä terapeuttisen keskuksen kanssa auttaen niitä, joita levottomuudet ovat kohdanneet. Lahjoituksesi tuo apua erityisesti niille, jotka kärsivät traumaperäisestä stressihäiriöstä sekä tukee monia koulutusohjelmia ja parantavia työmuotoja, jotka auttavat yhteisöjen rakentumisessa koko Israelin maassa.

Voit auttaa meitä vastaamaan tähän kiireelliseen tarpeeseen Israelissa lahjoittamalla terrorismin uhreille.

Viite: 980 002160

Kiitos lahjastasi!