Menu
 

Susanna Kokkonen

Holokaustin suomalainen asiantuntija vierailee kotimaassaanJerusalemin Yad Vashemin (Vainojen museo) Kristittyjen Ystävien johtaja, tohtori Susanna Kokkonen vierailee syyskuun aikana Suomessa. Hän on asunut Israelissa yli kymmenen vuotta. Hän matkustaa ympäri maailmaa puhumassa Israelista, holokaustista ja antisemitismistä.

Kokkosta on kutsuttu holokaustin kristityksi lähettilääksi. Kokkonen kertoo, että vaikka holokausti kohtasi juutalaista kansaa, koko maailma voi oppia siitä. Hän haluaa, että holokaustia ei unohdeta ja että sen sijaan historian avulla opitaan, kuinka ihmiset toimivat kriisissä ja kuinka kansanmurha tapahtuu.

Kun Kokkonen ei matkusta puhumassa ja opettamassa, hän opastaa kristittyjä vierailijoita Yad Vashemissa, vastaa kristillisen johtajuusseminaarin järjestelyistä sekä rohkaisee kristittyä yhteisöä tukemaan Yad Vashemin tärkeää työtä.

Ennen Yad Vashemia Kokkonen työskenteli Euroopan parlamentissa Brysselissä sekä Suomen suurlähetystössä Tel Avivissa. Kokkonen suoritti holokaustiopintoihin kuuluvan tohtorintutkintonsa Jerusalemin Heprealaisessa yliopistossa vuonna 2004. Hänen väitöskirjansa aihe koski juutalaispakolaisia sodanjälkeisessä Italiassa 1945–1951. Hänen kirjansa Matka holokaustiin: Juutalaisviha Raamatun ja historian valossa julkaistiin Suomessa huhtikuussa 2014.

Kokkonen puhuu sujuvasti kuutta kieltä ja on suosittu lempeän, suoran ja selkeän puhetapansa vuoksi. Hänen puheensa koskettavat sydämiä, inspiroivat toimimaan ja sovittavat ihmiset heidän menneisyytensä kanssa.

Susanna Kokkonen vierailee kesäkuussa 2017 seuraavissa seurakunnissa ja puhuu aiheesta Kuivista luista suureksi armeijaksi: Hesekielin näky, historian todellisuus.

  • ti 13.6. klo 19.00 Vasa Sion, Skeppsgatan 11
  • ke 14.6. klo 18.00 Kristinestads församlinghem, Västra Långgatan 29
  • to 15.6. klo 19.00 Larsmo Inremissionshemmet, Gertrudsvägen 4
  • pe 16.6. kl 19.00 Kokkolan helluntaiseurakunta, Hakalahdenkatu 88
  • la 17.6. klo 18.00 Keuruun helluntaiseurakunta, Einari Vuorelantie 2
  • su 18.6. klo 11.00 Jyväskylän helluntaiseurakunta, Lyseonkatu 3, Tulkoon valtakuntasi
  • su 18.6. klo 14.30 Jyväskylän helluntaiseurakunta, Lyseonkatu 3, Tulkoon valtakuntasi
  • ti 20.6. klo 18.00 Huhtasuon päiväkeskus, Nevakatu 2, Jyväskylä