Menu
 

YAPS-koulutus ja -toiminta


Häiritseekö sinua tiedotusvälineiden yksipuolinen Israel-uutisointi?
Oletko huolestunut Israel-vastaisten liikkeiden toiminnasta Suomessa?
Haluaisitko vaikuttaa, mutta sinulla ei ole keinoja?


YAPS on lyhenne projektin englanninkielisestä nimestä ”Equipping Young Adults to Promote Peace, Justice and Solidarity in the Middle East”. Nimi tarkoittaa vapaasti käännettynä nuorten aikuisten varustamista oikeudenmukaisen rauhan edistämiseen Lähi-idässä. YAPS  tarjoaa tietoa Israelin ja Lähi-idän konfliktin historiasta, kansainvälisestä oikeudesta ja Israelin vastaisen boikottiliikkeen taustoista. Lisäksi rakennetaan verkostoja ja luodaan vaikuttamisvälineitä.


Myös Suomessa monet järjestöt levittävät ihmisoikeuksien ja solidaarisuuden nimissä Israelin täydellistä boikotointia ajavan BDS-liikkeen ideologiaa. Ilman asiatietoa voi harhautua uskomaan Israelin vastaisten liikkeiden ihmisoikeuspropagandaa, joka ei vastaa lainkaan todellisuutta. Ilman asiatietoa ei voi vaikuttaa oikeudenmukaisen rauhan toteutumisen puolesta.


YAPS sisältää yleisöluentoja ja työpajoja. YAPSin pääkohderyhmä ovat nuoret aikuiset, mutta kaikki ovat tervetulleita. Yleisöluentojen sisältö on rakennettu siten, että niihin on helppo kutsua myös niitä, joille kysymys Israelista on epäselvä. Työpajoihin toivomme ihmisiä, joilla on halu vaikuttaa ja toimia. Työpajoihin on ennakkoilmoittautuminen.

Koulutus järjestetään keväällä 2017 seuraavilla paikkakunnilla:

  • la 4.2. Kajaani
  • la 18.2. Vaasa
  • la 25.3. Oulu


Päivän ohjelma:
klo 11 – 13 yleisöluennot
Lounastauko
klo 14 – 16 työpajat (Oulussa 14.30-16.30), työpajoihin ilmoittaudutaan osoitteessa
ilmoittautumiset.yaps@outlook.com


Kerro ilmoittautumisviestissä: nimi, yhteystiedot (sähköposti ja puhelinnumero) ja ikä sekä lyhyt kuvaus, miksi haluat mukaan koulutukseen.

Jos olet kiinnostunut järjestämään koulutuksen omalla paikkakunnallasi, ota yhteyttä ICEJ:n toimistoon: icej@icej.fi