Menu
 

Tsekin parlamentin jäsenet kieltäytyvät merkitsemästä juutalaisten siirtokuntien tuotteita

     2016 | uutiset
Praha – Euroopan komission vaatimus juutalaisissa siirtokunnissa Länsirannalla ja Golanin kukkuloilla valmistettujen tuotteiden merkitsemisestä on poliittinen haaste, joka on kohdistettu Israeliin, ja josta Tsekin hallituksen tulisi kieltäytyä, sanottiin Tsekin parlamentin päätöslauselmassa.

Kulttuuriministeri Daniel Herman (Kristillisdemokraatit, KDU-CSL) arvosti parlamentin esitystä, joka hänen sanojensa mukaan vahvistaa Tsekin tasavallan asemaa niiden kansojen joukossa, jotka vastustavat syrjintää. Herman kertoi, että hallitus on käsitellyt esitystä.

”On välttämätöntä torjua ehdotukset, jotka johtaisivat Israelin syrjimiseen”, Herman sanoi.

Euroopan komissio vaatii, että Israelin miehittämiltä alueilta tulevia tuotteita ei voi myydä EU:n alueella merkinnällä ”valmistettu Israelissa”. Israel pitää tällaisia toimia syrjivinä ja poliittisina.

Tsekin valtuutettu Robin Boehnisch (Sosiaalidemokraatit, CSSD), joka ehdotti ratkaisua, sanoi, että hänen mielestään Euroopan komission vaatimukset painostavat Israelia. Hänen mielestään Euroopan komission väite siitä, että se hyödyttäisi EU:n kuluttajia, on järjetön.