Menu
 

Tunteikkaita hetkiä Ben Gurionin kentällä

     2017 | uutiset

70 Etiopian juutalaista saapui myöhään tiistai-iltana 6.6. Ben Gurionin lentokentälle. Tämä oli ensimmäinen monista lennoista, joita on suunniteltu kesäkuulle. Lento oli Juutalaistoimiston järjestämä ja ICEJ:n sponsoroima.

ICEJ on jo rahoittanut satojen Etiopian juutalaisten lentoja Israeliin. ”Odotamme hyvin tunteikkaita ja iloisia jälleennäkemisiä Ben Gurionin lentokentällä tulevien viikkojen aikana”, sanoi ICEJ:n presidentti Jürgen Bühler. ”Jotkut näistä perheistä ovat olleet erossa toisistaan yli kahden vuosikymmenen ajan, joten on suuri kunnia auttaa heitä takaisin yhteen täällä juutalaisten kotimaassa.”

ICEJ:n tiimi matkusti viime viikolla Etiopiaan tapaamaan juutalaisyhteisöjä Addis Abebaan ja Gondariin nähdäkseen ensikädessä niiden tilapäisleirien vaikeat olosuhteet, joissa suurin osa juutalaisista on odottanut pääsyä Israeliin jo monien vuosien ajan.

Kristillinen suurlähetystö on sitoutunut maksamaan 1 400 Etiopian juutalaisen lennot Israeliin sekä avustamaan heitä Israeliin sopeutumisessa, jotta he omaksuvat uuden kielen ja kulttuurin. Kristityt ympäri maailmaa, myöskin suomalaiset, ovat osallistuneet tähän humanitaariseen hankkeeseen taloudellisesti.