Menu
 

Työ lasten parissa

Vuosikymmenten ajan kristillisen suurlähetystön työ on koskettanut ja muuttanut tuhansien lasten elämän Israelissa; heillä ei olisi muutoin ollut toivoa valoisasta tulevaisuudesta. Monet avustamistamme lapsista kuuluvat köyhiin juutalaisiin maahanmuuttajaperheisiin, mutta autamme myös arabi-, beduiini- ja druusilapsia. Uusimme ja remontoimme jonkin lastenkodin tai nuorisokylän tiloja joka vuosi. Kohde vaihtuu vuosittain. Tuemme muun muassa alla olevia kohteita Israelissa. 

Lastenkoti Neve HaRo'eh Askelonissa on ICEJ:n uusi avustuskohde. Neve HaRo'eh sijaitsee lähellä Gazan rajaa, jonka vuoksi moni lastenkodin noin seitsemästäkymmenestä lapsesta kärsii sodan ja raketti-iskujen aiheuttamista traumoista. Haluamme tuoda Kristuksen rakkautta ja lohdutusta lasten elämään konkreettisella tavalla.

Samarian vuoristossa sijaitsevassa Immanuelin kylässä on perheitä, joilla on vaikeuksia selviytyä taloudellisesti. Varaa ei ole edes päivähoitoon. Jossi Barksin ansiosta Immanuelissa on toiminut jo vuodesta 1981 alkaen ilmainen Immanuel-päiväkoti, joka toimii hyväntekeväisyysperiaatteella. Sen tarkoituksena ei ole ainoastaan tarjota perheille päiväkotipalveluja, vaan myös auttaa apua tarvitsevia perheitä. Immanuelin päiväkoti on välttämätön useille uskonnollisille juutalaisperheille, joilla ei ole säännöllisiä tuloja. ICEJ:n sosiaalinen avustustyö on sitoutunut auttamaan Immanuel-päiväkotia sen kutsumuksessa auttaa lapsia kohti parempaa tulevaisuutta.

Tuemme myös messiaanista koulua Jerusalemissa. Makor HaTikvah on Jerusalemin ainoa messiaaninen koulu, jossa on syntyperäisiä israelilaisia sekä maahanmuuttajaoppilaita luokilla 1-9. Koulu perustettiin vuonna 1990. Makor HaTikvassa lapsille annetaan eväitä lähteä koulusta vahvana uskossaan, tietäen keitä he ovat. Koulussa opetetaan kouluaineiden lisäksi Jumalan sanaa ja käytöstapoja. Yhä useammat maahanmuuttajat ja paikalliset lapset ovat tulleet kouluun ja koulussa on tarvetta laajennusprojektille. Kolmannen kerroksessa sijaitseva ullakkohuone, joka on koko rakennuksen mittainen, on mahdollista remontoida uusiksi luokkahuoneiksi. ICEJ on mukana tässä ”teltanlaajennusprojektissa”.


Viitenumero 9800 02238

Pankkiyhteystiedot