Menu
 

Immanuel-Päiväkoti

Immanuel-päiväkoti tarjoaa rakkautta ja vakautta Samariassa


Samarian vuoristossa sijaitsevassa Immanuelin kylässä on perheitä, joilla on vaikeuksia selviytyä taloudellisesti. Varaa ei ole edes päivähoitoon. Jossi Barksin ansiosta Immanuelissa on toiminut jo vuodesta 1981 alkaen ilmainen päiväkoti, joka on koko seudun juutalaisyhteisöjen suosiossa.

Suurin osa israelilaisista päiväkodeista on liikeyrityksiä, mutta Immanuel-päiväkoti toimii hyväntekeväisyysperiaatteella. Sen tarkoituksena ei ole ainoastaan tarjota perheille päiväkotipalveluja, vaan myös auttaa apua tarvitsevia perheitä. Immanuelin päiväkoti on välttämätön useille uskonnollisille juutalaisperheille, joilla ei ole säännöllisiä tuloja.

–Päiväkotia johdetaan pääsääntöisesti Tooran (Raamattu) periaatteiden mukaan, kertoo päiväkodin johtaja Barks. Henkilökunnan jäsenille paikka on kuin koti, jossa omistautunut henkilökunta antaa jokaiselle lapselle huolenpitoa ja rakkautta.

Päiväkodissa on tällä hetkellä 80 lasta. Kaikkia halukkaita ei kuitenkaan voida ottaa, sillä rahaa ja opettajia ei ole tarpeeksi. ICEJ AID on lahjoittanut varoja toiminnan kulujen kattamiseen.

–Ilman ICEJ:n apua meidän olisi ollut pakko lopettaa, Barks tunnustaa. Monille eristäytyneen yhteisön jäsenille yhteistyö on ensimmäinen myönteinen kokemus kristittyjen rakkaudesta ja huolenpidosta juutalaisia kohtaan. Päiväkoti luottaa Jumalan johdatukseen ja kristittyjen antamaa tukea arvostetaan suuresti. Vaikka taloudellista tukea kaivataan kipeästi, eritoten kristittyjen ystävyys rohkaisee henkilökuntaa jatkamaan työtänsä.

Immanuel-päiväkoti on auttanut monia vaikeista taustoista tulleita lapsia pärjäämää hyvinkoulussa sekä kasvamaan vastuuntuntoisiksi aikuisiksi. ICEJ AID on sitoutunut auttamaan Immanuel-päiväkotia sen kutsumuksessa auttaa lapsia kohti parempaa tulevaisuutta.

ICEJ kerää varoja päiväkodin toiminnan ylläpitoon ja leikkipihan sekä varusteiden uusimiseen. Lahjoituksesi voit osoittaa pankkitileillemme viitenumerolla 768 6020 41.