Menu
 

Neve Galimin lastenkoti


Neve Galim -lastenkoti sijaitsee Ashdodin kaupungissa, lähellä Gazan rajaa. Lastenkodissa, joka on perustettu v. 1977, on seitsemän perheyksikköä ja yksi nuorten ryhmä. Kodissa on yhteensä noin 90 lasta ja nuorta, iältään 5–18-vuotiaita. 15 % heistä on uusista maahanmuuttajaperheistä.

Neve Galim on yksi Hamifal-järjestön ylläpitämästä yhdeksästä lastenkodista, joissa on yhteensä noin 900 lasta. Järjestön lastenkodeissa asuvat lapset ovat hyvin vaikeista olosuhteista sosiaalihuollon huostaan ottamia. Lasten vanhemmat saattavat olla alkoholisteja tai narkomaaneja, vankilassa tai kaduilla.

Neve Galimissa toteutetaan perhemallia, jossa yksi pariskunta huolehtii useammasta eri-ikäisestä lapsesta. Perheyksikön tukena on kasvatusterapeuttinen ja kuntouttava työryhmä, jossa on mukana mm. sosiaalityöntekijä, psykologi, taideterapeutti ja erityisopettaja.

Neve Galimin lapset käyvät alueen kouluja ja osallistuvat paikallisten kulttuurikeskusten toimintaan ja kerhoihin. Kaupungin lasten kanssa järjestetty yhteinen toiminta helpottaa lapsia sopeutumaan paikallisen yhteisön elämään. Lapset tapaavat myös vanhempiaan, mikäli se on mahdollista. Suurelle osalle Neve Galimissa varttuneista nuorista se on toinen koti, jonne he pitävät yhteyttä sieltä lähdettyäänkin.

Lapset tarvitsevat apuamme mm.: vaatteisiin, hammashoitoon, psykologisiin arviointeihin, tukiopetukseen, lahjoihin (esim. Bar ja Bat mitzva -juhliin) ja erilaisiin aktiviteetteihin. Lahjoituksesi voit osoittaa pankkitileillemme viitenumerolla 809 202041.

Neve Galim -lastenkodin tukemiseen voit lahjoittaa myös soittamalla numeroon 0600-14460 (10,10 € /puh. + pvm).