Menu
 

Exodus- ja alijatyö

Exodus- ja alijatyössä autamme juutalaisia palaamaan kotiinJumala lupasi, että Hän tuo juutalaiset takaisin esi-isiensä maahan Israeliin. ICEJ kutsuu sinut olemaan osa tätä ihmettä ja profetian täyttymystä. ICEJ on auttanut yli 120 000 juutalaista palaamaan kotiin ja olemme auttaneet useita myös aloittamaan uuden elämän Israelissa. Vuosien aikana tuhansia juutalaisia on autettu Israeliin - monia jopa Siperian perukoilta asti.

Autamme Suomen osastona erityisesti entisen Neuvostoliiton alueelta muuttavia juutalaisia heidän matkallaan Israeliin. ICEJ:n Suomen osasto tekee exodus-työtä lisäksi muun muassa Pietarin alueella, Valko-Venäjällä, Baltian maissa ja Uzbekistanissa. Suomen ICEJ hoitaa kauttakulkijoiden majoituksia, kuljetuksia ja lentoja.

Israelissa autamme maahanmuuttajia sopeutumaan uuteen yhteiskuntaan.

Viitenumero 9800 03004
PankkiyhteystiedotSponsoroi Etiopian juutalaisen muutto Israeliin


Israelin valtion itsenäistymisen jälkeen yli kolme miljoonaa juutalaista on muuttanut Israeliin. Viimeisten seitsemän vuosikymmenen kuluessa on nähty kaksi erityisen suurta muuttoaaltoa, ensimmäinen heti Israelin itsenäistymisen jälkeen ja toinen Neuvostoliiton hajoamisen aikoihin. Viimeisten vuosien aikana muuttoliike on ollut jälleen kasvussa. Vuonna 2015 Israeliin asettui yli 30 000 maahanmuuttajaa. Tämä on korkein luku 12 vuoteen. Maahanmuuttoa tapahtuu eri puolilta maailmaa, myös Afrikasta, josta Israelin valtio on äskettäin päättänyt saattaa Israeliin viimeiset 9 000 Etiopian juutalaista. Olemme erityisen ilahtuneita, että kristillinen suurlähetystö saa olla mukana tässä operaatiossa.

Juutalaisen yhteisön uskotaan vaikuttaneen Etiopiassa jo yli 2 000 vuoden ajan. Ei liene suuri yllätys kenellekään, että sielläkin juutalaiset ovat joutuneet ulkopuolisen vainon kohteeksi. Tämän johdosta Etiopian juutalainen yhteisö on pyrkinyt välttämään liiallisen huomion herättämistä. Ehkä ainakin osittain tästä johtuen muualla maailmassa ei pitkään aikaan tiedetty mitään Etiopian juutalaisista. Toisaalta Etiopiassa asuvat juutalaiset itsekin luulivat olevansa maailman ainoat juutalaiset, joten heille ensimmäinen kohtaaminen vaaleaihoisen
juutalaisen kanssa oli hämmentävä kokemus.

Samanaikaisesti kun Etiopian juutalainen yhteisö eli sisäänpäin kääntynyttä elämää, sen edustajat kaipasivat päästä Jerusalemiin. Heillä on ollut jopa tapana viettää erityistä juhlaa, jonka sisältö ilmentää halua palata Suuren Kuninkaan kaupunkiin. Juhlan aikana he uudistivat
liittonsa Jumalan kanssa ja rukoilivat Jumalaa, että Hänkin pitäisi liiton omalta puoleltaan. Etiopian kommunistihallinnon aikaan oli kuitenkin laitonta muuttaa pois maasta, joten suuri joukko Etiopian juutalaisia päätti lähteä Israeliin salaa ja uskomatonta, mutta totta, kävellen! Tämän polttavan halun saattelemana he päätyivät joko pakolaisleirille Sudaniin tai kuolivat matkalla. Aluksi Israelissa ei tiedetty mitään näistä uhkarohkeista yrityksistä, mutta asiaintilan tultua ilmi, saatettiin ryhtyä avustusoperaatioon. Sudanin pakolaisleireille päätyneet juutalaiset oli saatava ulos Sudanista. Niinpä vuosina 1979-1985 lennätettiin 18 000 Etiopian juutalaista Israeliin. Tämä ”Operaatio Mooses” toteutettiin salaisesti yhteistyönä sudanilaisten kanssa, mutta päättyi pelastusoperaation tultua muiden islamilaisten tahojen tietoon. Sudan ei
halunnut julkisesti operoida siionistien kanssa.

Seuraava merkittävä muuttoaalto ajoittui Etiopian sisällissodan aikaan, jolloin tuhannet juutalaiset oli saatava hyvin nopeasti pois maasta. Ei tiedetty, millaisiin juutalaisvastaisiin toimenpiteisiin maanuusi hallitus saattaisi ryhtyä. Päätös ”Operaatio Salomosta” tehtiin aamulla, ja jo saman päivän iltana lentokoneet nousivat ilmaan! Operaatioon osallistuivat kaikki mahdolliset Israelissa saatavilla olleet lentokoneet. Koneet lensivät edestakaisin Israelin ja Etiopian väliä. Etiopiassa ei edes sammutettu moottoreita ja tarvittava tankkaus suoritettiin Israelissa. Poistamalla lentokoneen penkit, yhteen koneeseen saatiin mahtumaan samanaikaisesti yli 1 000 ihmistä. Puolentoista vuorokauden aikana saatettiin kotiin Israeliin yli 14 000 juutalaista!

Nyt olemme seuraavan operaation kynnyksellä. Ja saamme olla siinä mukana! ICEJ on juutalaistoimiston arvostama yhteistyökumppani ja auttaa satoja Etiopian juutalaisia muuttamaan Israeliin. On valtava etuoikeus toteuttaa kanssasi tätä jumalallista suunnitelmaa! Yhden Etiopian juutalaisen lentomatkan hinta on noin 800 euroa. Jos varallisuutesi on merkittävä, miksi et kustantaisi yhden tai useamman muuttajan lentomatkaa? Vaihtoehtoisesti voisit koota tarvittavan summan ystävien kesken? Muistathan tätä, todennäköisesti useamman vuoden mittaista operaatiota rukouksissa.

Voit avustaa Etiopian juutalaisten paluumuuttoa lahjoittamalla:

Viitenumero 750 703107
Pankkiyhteystiedot