Menu
 

Sosiaalinen avustustyö, ICEJ Aid

Sosiaalinen avustustyö (ICEJ Aid) on työtä yhdessä Israelin sosiaalityöntekijöiden ja avustusjärjestöjen kanssa tarjoten aineellista, taloudellista ja hengellistä tukea sitä tarvitseville. Monet yhteiset hankkeet ovat auttaneet rakentamaan siltoja eri etnisten ryhmien ja uskonnollisten yhteisöjen välille ja ovat todistaneet kristittyjen rakkaudesta käytännössä.

Sosiaalinen avustustyö auttaa Israelin arabeja, joista 54 % elää köyhyysrajan alapuolella. Suomen osastona tuemme erityisesti ns. Länsirannalla (Juudea ja Samaria) sijaitsevaa Beetlehemin arabikristittyjen seurakuntaa, jonka pastorina toimii Naim Khoury.

Arabien lisäksi autamme druuseja, joita asuu Pohjois-Israelissa yli sata tuhatta. Heidän kulttuuritaustansa on arabialainen ja kieli on arabia. Druusiyhteisö on uskollinen sille esivallalle, jonka alaisuudessa se elää ja miehet palvelevatkin Israelin puolustusvoimissa. Druusiuskovien elämä ei kuitenkaan ole helppoa. Huolimatta kokemistaan kärsimyksistä omissa yhteisöissään he silti haluaisivat pysyä ja elää omiensa parissa.

Israelista on tullut 90-luvulta lähtien yksi ihmiskaupan yleisimmistä kohteista. Vain yhdeksän prosenttia naisista ilmoitti työskennelleensä prostituoituna ennen saapumistaan Israeliin. Monella oli varhaisen lapsuuden traumoja johtuen esimerkiksi fyysisestä ja seksuaalisesta pahoinpitelystä, mitkä voivat johtaa prostituutioon ja elämän rappeutumiseen. Työskentelemme naisten parissa, jotka elävät Tel Avivin kaduilla ja ovat kiinni hyväksikäytön ja prostituution kehässä. Yhdessä paikallisten uskovien kanssa toimitamme ruokaa, vaatteita, hiusten leikkuita, lääketieteellisiä käsi- ja jalkahoitoja, sielunhoidollisia tapaamisia ja muuta perushuolenpitoa keskuudessamme oleville särkyneille Maria Magdaleenoille. Lahjoittajien avulla taistelemme elämän ja omanarvontunnon puolesta.

Viitenumero 9800 02047

Pankkiyhteystiedot