Menu
 

Punainen matto - 
toivoa kriisissä oleville naisille

Taustaa

Israelista on tullut 90-luvulta lähtien yksi ihmiskaupan yleisimmistä kohteista. Ilmiöstä tuli yleistä maailmanlaajuisten prosessien, kuten Neuvostoliiton hajoamisen ja sen mukanaan tuoman taloudellisen ja sosiaalisen kriisin seurauksena. Sosiaalisten turvaverkkojen romahdettua aikaisemmissa kommunistisissa maissa, miljoonien ihmisten sosiaalista turvaa ravisteltiin siihen pisteeseen, että se uhkasi heidän toimeentuloaan ja olemassaoloaan. Vain 9 % naisista ilmoitti työskennelleensä prostituoituna ennen saapumistaan Israeliin. 29 % ilmoitti, että he olivat olleet työttömiä aiemmassa kotimaassaan. Nekin, joilla oli ollut työtä, olivat olleet taloudellisissa vaikeuksissa sen lisäksi, että heillä oli varhaisen lapsuuden traumoja johtuen esimerkiksi fyysisestä ja sek-suaalisesta pahoinpitelystä, mitkä voivat johtaa prostituutioon ja elämän rappeutumiseen. 

“Kiitos teille kaikille seisomisesta rinnallamme ja auttamisesta taistelussa elämän ja omanarvontunnon puolesta.”

Anat Brenner, Projektijohtaja us

Naiset kriisissä

Naisia kohtaavia haasteita on tänä päivänä monenlaisia. Perheväkivalta, kodittomuus, köyhyys, yllättävät raskaudet ja työttömyys ovat alueita, joihin ICEJ:n avustustyö pyrkii järjestämään elintärkeää apua. Uusi työalueemme naisten parissa, jotka elävät Tel Avivin kaduilla ja ovat kiinni hyväksikäytön ja prostituution kehässä, on vallannut sydämemme. Tervetuloa mukaamme, kun me yhdessä paikallisten uskovien kanssa toimitamme ruokaa, vaatteita, hiusten leikkuita, lääketieteellisiä käsi- ja jalkahoitoja, sielunhoidollisia tapaamisia ja muuta perushuolenpitoa keskuudessamme oleville särkyneille Maria Magdaleenoille. 

  Faktoja protistuutiosta Israelissa

1. Miehet Israelissa tekevät arviolta miljoona käyntiä prostituoitujen luokse kuukaudessa.

2. Joidenkin arvioiden mukaan prostituutio ja seksikauppa Israelissa tuottaa 500-750 miljoonaa dollaria vuodessa.

3. Keskimääräinen ikä, jolloin “nainen” Israelissa päätyy prostituoiduksi, on 12-13 vuotta.

4. 1990-luvulta lähtien arviolta 25 000 naista on kuljetettu Israelin ja Siinain välisen rajan yli Israeliin myymään seksiä. Nykyään tämä rajanylityspaikka on melkein suljettu uuden turva-aidan johdosta.

5. Israeliin tuoduista naisista ensimmäiselle kolmasosalle oli sanottu, että heistä tulisi tanssijoita, toiselle kolmasosalle, että kotiapulaisia ja kolmannelle kolmasosalle, että lastenhoitajia.

6. 82 % prostituoiduista naisista oli kokenut fyysistä ja seksuaalista pahoinpitelyä omien perheidensä taholta.