Menu
 

Uusi museo Haifa-kodilla

     16.8.2018 | uutiset

Monet holokaustista selvinneistä Haifa-kodin asukkaista ovat jo 80-90-vuotiaita. Ikääntymisen myötä menneisyyden muistot vaivaavat heitä entistä enemmän ja muistojen jakamisesta vieraileville ryhmille on tullut entistä vaikeampaa. Tämän vuoksi Haifa-kodin yhteyteen on avattu museo, jossa heidän tarinoitaan on esillä videoiden ja taiteen välityksellä. Museossa on näytteillä myös esineitä, joita selviytyjillä säästyi holokaustista.

Kodilla vierailee entistä enemmän ulkomaalaisia ja israelilaisia ryhmiä, joten museon avautumisen myötä heillä on mahdollisuus oppia holokaustin historiasta ja sen jälkeen tavata joitakin niitä asukkaita, joista he oppivat museossa.

Se on suuri lahja selviytyjille, että heidän tarinansa kerrotaan seuraavalle sukupolvelle jopa sen jälkeen, kun heidän matkansa täällä maan päällä päättyy.

Koska museossa ja kodilla käy paljon vierailijoita, asukkaille tarvittaisiin uusi vapaa-ajan huone, jossa he voisivat rentoutua ja suorittaa erilaisia aktiviteetteja. Tämä hyvin tarpeellinen tila rakennetaan nykyisen ruokailutilan jatkoksi heti, kun siihen tarvittavat varat saadaan kokoon. Osa uudesta tilasta tehdään pomminkestäväksi, jotta asukkailla on tarvittaessa toinenkin turvapaikka Haifa-kodilla.

Viite: 9800 02018
Tilinumero: FI29 5092 0920 2944 34