Menu
 

YK huolissaan kasvavasta antisemitismistä

     26.9.2019 | uutiset

Yhdistyneet kansakunnat julkaisi hiljattain väliaikaraportin, joka käsittelee uskonnonvapautta. YK:n erityisedustaja Ahmed Shaheed sanoi, että hän on huolissaan juutalaisvastaisten kielikuvien kasvavasta käytöstä muun muassa uusnatsien ja radikaalien islamististen ryhmien iskulauseissa, kuvissa ja salaliittoteorioissa, joiden tarkoituksena on kannustaa vihamielisyyteen, syrjintään ja väkivaltaan juutalaisia kohtaan.

YK:n Israelin edustajat kutsuivat raporttia ”ennennäkemättömäksi”, koska siinä tunnustetaan antisemitismin esiintyminen koko poliittisessa kirjossa ja kannustetaan toimimaan sitä vastaan. Shaheed painottaa, että YK:lla on tärkeä rooli antisemitismin vastaisessa taistelussa.

Shaheed huomauttaa, että hän on erittäin huolissaan siitä, että antisemitistiset hyökkäykset ovat lisääntyneet monissa maissa ja myös internetissä. Hän kehottaa valtioita, siviiliyhteiskuntaa, tiedotusvälineitä ja YK:ta noudattamaan ihmisoikeusperusteista lähestymistapaa taistelussa antisemitismiä vastaan. Lisäksi hän korostaa koulutukseen panostamista.

Raportti heijastaa organisatorista muutosta Israelia kohtaan, sanoi Israelin YK:n pysyvä edustaja Danny Danon. ”Väite siitä, että Israelin boikotointiliike (BDS) rohkaisee antisemitismiin, on tärkeä YK:n antama lausunto.”

Lähde: The Jerusalem Post 24.9.2019